GoAheadHackaton - Solutii inovative pentru educatia viitorului, dezvoltate la Bucuresti, la DigiEduHack

Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 00:52
2051 citiri
GoAheadHackaton - Solutii inovative pentru educatia viitorului, dezvoltate la Bucuresti, la DigiEduHack

Asociatia GO-AHEAD a organizat in perioada 3-4 octombrie 2019, in incinta Ingenius Hub din Bucuresti, Hackatonul de 24 de ore, Education 4.0, dedicat identificarii de solutii digitale care sa dezvolte competentele socio-emotionale necesare tinerilor pentru adaptarea la provocarile secolului 21.

Peste 30 de participanti, impartiti in patru echipe, au concurat pentru obtinerea primului loc si accederea in etapa internationala de jurizare a solutiilor care contribuie la dobandirea de noi competente digitale si transformarea educatiei viitorului.

Ideile prezentate s-au bazat atat pe identificarea unor solutii de imbunatatire a unor sisteme sau platforme educationale existente, cat si pe solutii inovatoare care pot sta la baza educatiei viitorului.

Toate cele patru echipe au prezentat idei de imbunatatire a utilizarii tehnologiilor pentru predare si invatare, comunicare si dobandirea de noi competente socio-emotionale.

Juriul a fost format din specialisti in educatie si IT, oameni de afaceri si business angels - Rodica Lupu (Loop Operations, Ingenius Hub), Osnat Peled (Business Women Forum Romania, Evo), Dragos Nicolaescu (Business Angel), Cosmin Zah (Next Generation Business), Ionut Anghel (Accenture Technology).

Acestia au analizat si selectat ideea cu cel mai mare potential, din punct de vedere al fezabilitatii, gradului de inovare si impactului asupra viitorului educatiei.

Echipa castigatoare, condusa de Loredana Manasia si Andrei Pirvan, lectori la Universitatea Politehnica din Bucuresti, a propus o aplicatie mobila gamEmotion.

Aplicatia are ca scop stimularea invatarii socio-emotionale (SEL) la elevi si profesori prin invatare secventiala, in care profesorii si elevii pot decide impreuna planul de invatare, folosind doua strategii instructive esentiale: gamificarea si povestirea.

Aplicatia se bazeaza pe o pedagogie inovatoare, prin care profesorul poate atribui misiuni educationale individuale, atingand obiectivul invatarii personalizate, iar elevii, prin activitati de colaborare, pot atribui misiuni educationale profesorilor lor.

"Prin implicarea noastra in organizarea DigiEduHack in Bucuresti, ne-am propus sa identificam si sa consolidam o comunitate de oameni creativi, ce provin din medii diferite, care impreuna sunt dispusi sa se implice si pe viitor, in dezvoltarea de solutii inovative bazate pe utilizarea tehnologiei in educatie. Toti participantii la DigiEduHack - Education 4.0 au fost foarte implicati si am convingerea ca ideile lor au potentialul de a deveni solutii de succes in viitor", a declarat Alexandra Balseanu, Presedintele Asociatiei Go-Ahead.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul partenerilor si sponsorilor: Accenture Technology, Next Generation Business, 01NO.DE, GO-TECH Consulting, ICF Romania, Business Women Forum Romania, Marcotec Bucuresti, The E-Learning Company, Centrul Confident, Artesana si Vindor.

DigiEduHack este o initiativa a Institutului European de Inovare si Tehnologie (EIT), ca parte a Planului de actiuni pentru educatia digitala propus de Comisia Europeana, gestionata de Climate-KIC si coordonata de Universitatea Aalto din Finlanda.

DigiEduHack are ca obiective: facilitarea dialogului intre categorii diferite de persoane interesate de viitorul educatiei si promovarea ideilor acestora, identificarea si promovarea tendintelor cheie din educatie, generate de transformarea digitala si identificarea unor posibile solutii inovative la cele mai importante provocari din domeniul educational.

Cu o echipa tanara si ambitioasa, Asociatia GO-AHEAD se implica in proiecte inovatoare care sprijina educatia din Romania si a obtinut rezultate notabile intr-un timp scurt: 4 programe de formare profesionala acreditate de Ministerul Educatiei Nationale avand ca tematica dezvoltarea personala, bullying, orientare scolara si profesionala si IT&C, peste 1800 de cadre didactice instruite si certificate la nivel national, o retea nationala cu peste 90 de locatii de formare acreditate si peste 130 de formatori/colaboratori, programe integrate de dezvoltare personala coaching, consiliere si orientare in cariera pentru elevi si studenti.

#GoAheadHackaton, #DigiEduHack, #solutii educatie , #Programare