Cati bani dau romanii pe trotinetele electrice

Joi, 30 Mai 2019, ora 15:03
4000 citiri
Cati bani dau romanii pe trotinetele electrice
Foto: CC0 Creative Commons

Circa 20% dintre romani intentioneaza sa cumpere o trotineta electrica pana la finalul acestui an, iar bugetul alocat pentru o astfel de achizitie este, in medie, de 2.000 de lei, reiese dintr-un sondaj realizat de o platforma de e-Commerce, publicat joi.

In acest context, profilul clientilor de trotinete electrice arata ca acestea sunt achizitionate, cu precadere, de catre barbati (80% dintre cumparatori), cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani. Acestia sunt fie pasionati de miscare si activitati in aer liber, fie vor sa gaseasca o alternativa la aglomeratia din marile orase si sa economiseasca timp in trafic.

Potrivit sondajului evoMag, in mod obisnuit, clientii care isi doresc o trotineta electrica incep prin a achizitiona produse mai ieftine, vehiculele electrice reprezentand o categorie de produse relativ nou introdusa pe piata din Romania.

"Astfel, clientii opteaza initial pentru un model dintr-o categorie de pret mai scazut, pentru ca isi doresc sa beneficieze de avantajele pe care le ofera o trotineta electrica, precum usurinta in deplasare si manevrabilitate, rapiditate, autonomie etc., insa nu sunt dispusi la investitii mai mari. Ulterior, achizitioneaza trotinete electrice mai scumpe, care ofera autonomie mai mare, sunt mai confortabile si mai usoare", se arata in concluziile cercetarii citate.

Printre criteriile care stau la baza achizitionarii unei trotinete electrice se afla autonomia vehiculului, dimensiune, design, cat de rapid accelereaza, puterea motorului, frane, timpul de incarcare si dotari (claxon, oglinzi, lumini) .

#pret trotinete electrice , #Articole sportive