Ion Tiriac anunta ca autoritatile vor sa demoleze patinoarul pe care tocmai l-a construit

Miercuri, 08 August 2018, ora 17:00
1259 citiri
Ion Tiriac anunta ca autoritatile vor sa demoleze patinoarul pe care tocmai l-a construit
Foto: Fundatia Ion Tiriac

Omul de afaceri Ion Tiriac sustine ca autoritatile vor sa demoleze patinoarul pe care l-a construit in orasul Otopeni.

Tiriac afirma ca autoritatile ar vrea sa demoleze arena sportiva pentru a construi o linie ferata noua, in vederea organizarii EURO 2020 in tara noastra.

In aceste conditii, Tiriac cere autoritatilor sa modifice proiectul in asa fel in cat patinoarul sa nu fie afectat.

"Se pare insa ca avem o problema mititica. Stiti ca vine un Campionat European de Fotbal si ca Romania gazduieste trei meciuri. Ei bine se pare ca vom avea o linie de tren care vrea sa treaca prin patinoar!

Ma gandesc insa ca ar putea trece mai prin stanga sau prin dreapta. Sa nu-mi bage trenul in patinoar ca ar putea supara cateva mii de copii", a spus Tiriac, citat de Capital.

Ion Tiriac a inaugurat patinoarul din Otopeni in 2016 dupa ce a investit peste 3 milioane de euro din propriul buzunar.

Arena sportiva este folosita de mii de copiii saptamanal, care fie iau lectii de hochei, fie sunt inscrisi la diverse cluburi sportive.

Initial, autoritatile si-au asumat ca vor construi o linie de metrou de la Gara de Nord pana la Aeroportul Otopeni, in vederea organizarii unor meciuri de la EURO 2020.

Intre timp, reprezentantii ministerului Transporturilor si-au dat seama ca nu vor reusi sa se incadreze in termenul limita si au promis ca vor modifica linia ferata ce leaga Gara de Nord de Aeroportul Otopeni.

"A fost gasita solutia - deocamdata, la nivel informal - de a se devia de la linia ferata Bucuresti-Otopeni, cu supratraversarea DN1 si apoi continuarea liniei, pe piloni, pana la etajul intai al terminalului de pasageri din aeroportul Otopeni.

Studiul de fezabilitate va fi gata peste doua luni, si le-am sugerat celor de la CFR SA sa construiasca partea de linie ferata in regie proprie (iar pasajul sa fie scos la licitatie), astfel incat inainte de Campionatul European sa existe aceasta legatura pe calea ferata. Va fi totul gata inainte de 2020, cu siguranta", spunea ministrul Lucian Sova, citat de publicatia amintita.

C.S. ...citeste mai departe despre "Ion Tiriac anunta ca autoritatile vor sa demoleze patinoarul pe care tocmai l-a construit" pe Ziare.com

#patinoar Ion Tiriac, #patinoar Otopeni demolat , #Stiri Sport