Lucian Bute isi anunta retragerea din box dupa o cariera impresionanta

Luni, 18 Martie 2019, ora 20:03
1471 citiri

Lucian Bute (39 de ani) isi va anunta, in aceasta saptamana, retragerea din box, la mai bine doi ani de la ultimul meci disputat.

Publicatia canadiana Le Journal de Montreal scrie ca Lucian va face anuntul oficial in aceasta saptamana.

Contactati de Ziare.com, reprezentantii lui Lucian Bute nu au dorit sa comenteze informatia aparuta in presa din Canada, mentionand doar ca fostul campion mondial se va intalni cu presa locala miercuri, de la ora 17:00, cand va organiza o conferinta de presa.

Cel mai probabil, Lucian isi va anunta miercuri retragerea, insa staff-ul sportivului a dorit ca anuntul sa fie facut in conferinta de presa.

Lucian va pune astfel punct unei cariere impresionante, in care a fost campion mondial IBF la categoria super mijlocie intre 2007 si 2012. El a inregistrat in cariera 32 de victorii si 5 infrangeri.

Cel poreclit "Mister KO" a pierdut centura mondiala pe 26 mai 2012, cand a fost invins de Carlo Froch prin KO tehnic in repriza a cincea.

Apoi, Lucian a incercat sa recucereasca titlul mondial, dar a fost invins de James De Gale.

In 2016 a fost invins de Badou Jack, insa la controlul anti-doping efectuat dupa meci s-a constatat ca in corpul sportivului nostru se afla o substanta interzisa, ostarina. Lucian a ispasit astfel o suspendare de 6 luni, dupa ce a demonstrat ca substanta i-a fost atribuita fara sa stie.

A mai urmat meciul cu Eleider Alvarez din februarie 2017, pierdut si acesta, care va ramane in istorie ca fiind ultimul din cariera lui Lucian.

Per total, Lucian pune punct unei cariere cu multe clipe de glorie, traite alaturi de romanii care au facut nopti albe pentru a-i urmari meciurile cu sufletul la gura.

C.S. ...citeste mai departe despre "Lucian Bute isi anunta retragerea din box dupa o cariera impresionanta" pe Ziare.com

#retragere Lucian bute, #cariera Lucian Bute , #Stiri Sport