O tanara de 16 ani din Rusia a devenit campioana Europei la patinaj artistic

Duminica, 26 Ianuarie 2020, ora 13:56
1827 citiri
O tanara de 16 ani din Rusia a devenit campioana Europei la patinaj artistic
Foto: nbcsports.com

O tanara patinatoare din Rusia de doar 16 ani a devenit sambata campioana europeana absoluta in patinajul artistic, in proba femninina de la Campionatul European, desfasurat in aceasta perioada la Graz in Austria.

Frumoasa Alena Kostornaia a castigat medalia de aur la Europene, pe un podium suta la suta rus, asa cum s-a intamplat si in proba de perechi la Graz.

Alena Kostornaia, 16 ani, s-a clasat pe primul loc, in fata compatrioatelor Anna Scerbakova si Alexandra Trusova, ambele 15 ani, care au realizat in premiera in programul lor totusi sarituri cvadruple.

In clasamentul general, Kostornaia a avut un total de 240,81 puncte, urmata de Anna Scerbakova (237,76) si de Alexandra Trusova (225,34).

Acelasi podium a fost la fete si dupa programul scurt. Toate cele trei tinere patinatoare sunt antrenate de aceeasi tehniciana, reputata Eteri Tutberidze.

Tot sambata, in proba de dans, Rusia s-a impus si aici, prin Victoria Sinitsina si Nikita Katsalapov (220,42), care au invins cuplul favorit din Franta, Gabriella Papadakis si Guillaume Cizeron, cu cinci titluri europene si 4 mondiale la activ.

Rusia a dominat Europenele de patinaj artistic de la Graz, castigand toate medaliile de aur puse in joc, fiind pentru prima data din 2006 incoace cand s-a intamplat acest lucru.

Urmeaza Campiontele Mondiale de la Montreal, Canada, care vor avea loc la mijlocul lunii martie. ...citeste mai departe despre "O tanara de 16 ani din Rusia a devenit campioana Europei la patinaj artistic" pe Ziare.com

#tanara de 16 ani campioana Europei, #Kostornaia campioana europeana absoluta patinaj , #Stiri Sport