Afla totul despre impozitarea criptomonedelor, preturi de transfer si tendinte fiscale la conferinta Fiscalitate 24.7

Marti, 13 Februarie 2018, ora 17:50
1718 citiri
Afla totul despre impozitarea criptomonedelor, preturi de transfer si tendinte fiscale la conferinta Fiscalitate 24.7

Fiscalitate 24.7, evenimentul de referinta fiscal-contabil din Transilvania, care ofera participantilor o perspectiva de ansamblu asupra principalelor reglementari fiscale si efectele acestora in contextul economic actual, va avea loc joi, 15 februarie.

Temele abordate in acest an in cadrul evenimentului Fiscalitate 24.7 organizat de Libero Events, fac referire la modificarile noului Cod Fiscal si mai precis la:

  • Preturile de Transfer
  • Impozitarea in domeniul criptomonedelor
  • Tendinte fiscale la nivel international si local
  • Locul prestarii de servicii din punctul de vedere al TVA
Conferinta este sustinuta de specialisti din cadrul celor mai mari companii de consultanta si experti financiari, factori de decizie din departamentele financiar-contabile ale celor mai importante companii prezente pe piata romaneasca, iar dintre acestia il mentionam pe Adrian Benta, consultant fiscal si auditor financiar Benta Consult, pe care il recomanda experienta profesionala de peste 15 ani, atat in contabilitatea si fiscalitatea romaneasca, cat si internationala.

Cel de-al doilea speaker prezent la evenimentul Fiscalitate 24.7 este Gabriel Sincu, Partener Asociat in cadrul departamentului de Asistenta fiscala al EY Romania si coordonatorul birourilor regionale de asistenta fiscala din Cluj-Napoca si Timisoara.

"Inceputul de an 2018 este marcat de frenezia tranzactiilor cu moneda virtuala. Cuvinte precum Bitcoin, Ethereum, Ripple sau Litecoin sunt de acum pe buzele tuturor. In continuarea voi mentiona cateva aspecte fiscale de care ar trebui sa tina cont cei care efectueaza operatiuni cu astfel de monede.

De la inceput trebuie spus ca in legislatia fiscala nationala aceste operatiuni nu sunt reglementate, ramanand la latitudinea fiecarui participant sa isi regleze situatia fiscala dupa cum considera necesar.

Analiza fiscala a acestor operatiuni trebuie facuta pe de o parte din perspectiva impozitarii castigului realizat (sau a deductibilitatii fiscale / reportarii pierderii, dupa caz), atat la persoane fizice cat si la persoane juridice si totodata a impozitarii tranzactiei (i.e. obligatia de plata a TVA). Totul pornind de la cele trei modalitati de baza prin care se poate intra in posesia monedei virtuale: (i) schimb cu alte bunuri / servicii, (ii) achizitie in schimbul banilor reali si (iii) in urma procesului de 'minare'".

De asemenea, a confirmat prezenta si Alexandra Rogojan, Tax Manager PwC Romania, responsabila de coordonarea departamentului de taxe in cadrul biroului regional al PwC din Cluj-Napoca.

De-a lungul timpului, Alexandra a fost implicata in proiecte de contabilitate, revizuiri din punct de vedere fiscal, reorganizari de afaceri, preturi de transfer, precum si in proiecte generale de consultanta fiscala, in special in aria impozitelor si taxelor directe, dar si in sfera taxelor indirecte si a impozitarii persoanelor fizice.

Speaker in cadrul evenimentului, Iulia Butnaru este partener in cadrul TaxWise, societatea formata din specialisti in sfera preturilor de transfer cu experienta in Big4.

A realizat si coordonat numeroase proiecte in sfera preturilor de transfer pentru clienti din industrii variate precum: IT, farmaceutic, auto, sectorul energetic, retail.

Are experienta in proiecte de consultanta si asistenta in cadrul inspectiilor fiscale (inclusiv contestatii), audit fiscal, proiecte de revizuire fiscala, reorganizari si structurare internationala.

Lavinia Bartos, partener TaxWise, se alatura evenimentului din acest an, aducand un plus valoare prin expertiza formata in proiecte de consultanta si asistenta in cadrul inspectiilor fiscale.

Lavinia a realizat si coordonat numeroase proiecte de preturi de transfer pentru clienti din diferite industrii si a contribuit la obtinerea unuia din primele acorduri de pret in avans din Romania.

A sustinut prezentari pe tema preturilor de transfer in fata reprezentantilor diferitelor companii, in cadrul seminariilor "The Academy" organizate de PwC si in cadrul seminariilor organizate de CECCAR.

Participarea la eveniment echivaleaza cu 5 ore de pregatire profesionala pentru membrii Camerei Consultantilor Fiscali.

Conferinta reuneste peste 100 de specialisti din managementul economic, iar cei prezenti vor putea impartasi experiente de succes.

Agenda completa si ultimele inscrieri sunt disponibile pe site-ul dedicat: www.Fiscalitate24.ro.

Partenerii care sustin evenimentul: TaxWise, PwC, EY, Adrian Benta.

#impozit criptomonede, #conferinta fiscalitate , #Stiri Taxe si impozite