Florin Citu anunta ca guvernul ar putea taxa suplimentar averile: ANAF ar urma sa evalueze bunurile familiilor

Luni, 31 Decembrie 2018, ora 13:53
1588 citiri
Florin Citu anunta ca guvernul ar putea taxa suplimentar averile: ANAF ar urma sa evalueze bunurile familiilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul PNL Florin Citu anunta ca Guvernul PSD-ALDE ar urmari, in 2019, sa taxeze suplimentar veniturile si averile, la propunerea lui Darius Valcov.

Intr-o postare pe contul sau de Facebook, Citu scrie ca "in 2019 Dragnea extinde taxa pe lacomie la persoane fizice".

"Domnule Tariceanu si cu aceasta taxa sunteti de acord? Spuneti public.

Nu mai este niciun secret. Bugetul este praf. Banii din taxarea bancilor, jocurilor de noroc, energie, CAS la veniturile altele decat salariile, contracte part-time, supraaciza, TVA defalcat nu ajung.

La ordinul lui Valcov, CNSP a inceput sa calculeze banii care ar ajunge la buget din aplicarea acestei taxe. Exact acum cand romanii sunt ocupati cu sarbatorile de iarna", scrie pe Facebook Florin Citu.

Acesta noteaza ca "se lucreaza la doua variante".

"Prima, propusa de Teodorovici, taxeaza suplimentar salariile mai mari decat salariul unui ministru. Dar veniturile la buget sunt mici in aceasta varianta.

A doua, propusa de Valcov, taxeaza suplimentar veniturile-averea. ANAF face o evaluare la pretul pietei a bunurilor detinute de o familie si supra-taxeaza veniturile peste un anumit prag. Sa fie mai clar, taxeaza activele dar si productia personala in cazul in care aveti livezi, stupi etc.", mai scrie senatorul liberal.

Nu in ultimul rand, Citu noteaza ca "tinta veniturilor la buget din aceata taxa este de 4,6 miliarde lei in 2019", adica aproape un miliard de euro.

Amintim ca, pe 21 decembrie, Guvernul a adoptat ordonanta care impune taxe companiilor si bancilor, plafoneaza pretul la gaze si curent si modifica Pilonul II.

#Florin Cit taxare averi, #Florin Citu ANAF Valcov taxare venituri , #Stiri Taxe si impozite