Ce destinatii de vacanta aleg romanii, in aceasta vara

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 17:53
2480 citiri
Ce destinatii de vacanta aleg romanii, in aceasta vara

Bugetul alocat concediului de catre romani va fi afectat de masurile de austeritate impuse de Guvern, a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), pentru Bloombiz.ro. In opinia acestuia, cei mai multi romani care vor pleca in concediu vor alege ca principala destinatie interna statiunile de pe litoral.

Statiunea bulgara Albena, Halkidiki din Grecia si Antalya raman in topul preferintelor romanilor care isi permit un concediu in afara granitelor.

Intrebat despre situatia turismului din Grecia, Badulescu a afirmat ca situatia financiara a statului elen nu a avut efecte puternice pe plan turistic.

« Statul elen a fost afectat ca imagine, insa acest lucru nu a influentat alegerea turistilor romani, Grecia ramanand aproximativ la acelasi nivel ca in 2009, din punct de vedere al solicitarilor turistilor romani. La acest lucru au contribuit si reducerile de pret de pana la 30% aplicate sejururilor din Grecia», a mai afirmat purtatorul de cuvant.

Badulescu le recomanda familistilor sa ocoleasca oferetele last-minute deoarece gasirea unui loc de cazare in acest regim tine foarte mult de noroc.

Pe de alta parte, un avantaj important al ofertelor de tip last-minute ramane pretul, care poate fi cu pana la 50% mai ieftin.

In ceea ce priveste agroturismul, reprezentantul ANAT a declarat ca turistii care se indreapta spre Maramures sau Bucovina pentru a-si petrece concediul se pot caza in conditii foarte bune, la preturi pornind de la 70 de lei/camera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#destinatii, #badulescu, #litoral , #Agroturism