Cele mai ieftine destinatii romanesti in toamna 2019

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 13:51
5041 citiri
Cele mai ieftine destinatii romanesti in toamna 2019
Foto: Pixabay

Toamna obisnuieste sa vina cu proiecte noi sau modificari in joburile romanilor, dar nostalgia isi face simtita prezenta si cere dreptul la cateva zile de plimbari in afara oraselor pentru a admira culorile specifice anotimpului.

Dar pentru ca cei mai multi romani au cheltuit deja economiile in timpul vacantei de vara, echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a facut o lista a celor mai ieftine destinatii romanesti in aceasta perioada.

Mai exact, a fost analizata evolutia preturilor si a cautarilor de cazare in locatiile din Romania pentru lunile septembrie - noiembrie 2019.

Raportul ofera sugestii pentru cei care inca mai au zile de concediu disponibile sau pur si simplu vor sa faca o escapada de weekend.

Destinatii montane de toamna

Frunzele copacilor in timpul toamnei fac toate fotografiile mai frumoase, prin urmare exploratorii cauta locurile lipsite de cladiri inalte cu geamuri mari de sticla.

Traseele montane sau plimbarile pe aleile racoroase contribuie la relaxarea celor care obisnuiesc sa isi petreaca zilele la birou, de aceea locurile in care acestea sunt posibile atrag turistii in fiecare an.

Busteni, Sovata si Sighisoara sunt localitatile cu cele mai ieftine optiuni de cazare din Romania, avand valori medii pentru o noapte intr-un hotel de 3 stele in timpul lunilor de toamna de 27Euro, 29Euro respectiv 34Euro.

Destinatii la Marea Neagra

Chiar daca apa marii ii atrage doar pe curajosi acum, frumusetea unui rasarit nu poate fi pusa la indoiala si nici plimbarile pe mal nu sunt tocmai de evitat. In plus, lipsa aglomeratiei face litoralul sa para cu totul diferit de locul vazut cu doar cateva luni in urma, atractiile sezoniere nemaifiind nici ele la indemana.

Locatiile cu optiuni ieftine de cazare in timpul lunilor de toamna sunt Eforie Nord, Neptun si Constanta, iar valorile medii ale tarifelor pentru o noapte intr-un hotel de 3 stele pentru lunile septembrie - noiembrie sunt 30Euro, 32Euro, respectiv 36Euro.

City Break in Romania

Una dintre noile tendinte ale calatorilor din tara noastra este redescoperirea oraselor istorice si vizitarea obiectivelor turistice locale, degustarea preparatelor specifice zonei si interactiunea cu localnicii.

Evenimentele culturale sau sportive aduc numerosi vizitatori, iar sezonul de toamna este bogat in astfel de atractii.

Pe langa orasele amintite mai sus, cele mai mici preturi medii pentru cazare se regasesc in Timisoara, Sibiu sau Iasi, avand valorile pentru o noapte in hoteluri de 3 stele de 37Euro, 38Euro, respectiv 39Euro.

Cele mai cautate destinatii de toamna din Romania

In continuare orasele mari (Cluj-Napoca si Bucuresti) sunt in topul cautarilor, cel mai probabil fiind ajutate si de prezenta aeroporturilor internationale, alaturi de Baile Tusnad, cea mai scumpa locatie din Romania privind cazarea in lunile de toamna in hoteluri de 3 stele: aici media unei nopti de cazare este de 60Euro. Clasamentul este completat de Baile Felix, unde media este de 42Euro si Iasi.

Cele mai cautate 10 destinatii pentru toamna 2019

Pretul mediu al unei nopti de cazare

1. Cluj Napoca 42 Euro

2. Bucuresti 40 Euro

3. Baile Tusnad 60 Euro

4. Baile Felix 42 Euro

5. Iasi 39 Euro

6. Sibiu 38 Euro

7. Brasov 43 Euro

8. Mamaia 50 Euro

9. Baile Olanesti 49 Euro

10. Predeal 40 Euro

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#destinatii ieftine Romania, #destinatii toamna Romania , #Destinatii turistice Romania