Martin Luther King III, in vizita in Romania: Ce l-a impresionat la Muzeul Satului

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 15:40
2214 citiri
Martin Luther King III, in vizita in Romania: Ce l-a impresionat la Muzeul Satului
Foto: Arhiva Ziare.com

Avocatul pentru drepturile omului, activistul social si liderul politic Martin Luther King III, aflat in premiera in Romania, a vizitat marti Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", fiind impresionat "de felul in care taranul roman a stiut sa se gospodareasca".

Martin Luther King III este cel mai mare si singurul ramas in viata dintre copiii luptatorului pentru drepturile civile Martin Luther King Jr.

"Sunt impresionat de toate aceste constructii si de felul in care taranul roman a stiut sa se gospodareasca. Este o placere sa aflu intr-un timp atat de scurt atat de multe despre Romania.

A fost o experienta minunata si am aflat foarte multe lucruri despre istoria tarii dumneavoastra", a afirmat Martin Luther King III, conform unui comunicat al muzeului.

Potrivit sursei citate, oaspetele a fost uimit de vechile bordeie din Oltenia, dar si de bisericile de lemn din Maramures. El s-a interesat de tehnicile diferite de acoperire a caselor si de diversele instalatii pe care taranul roman le-a inventat pentru gospodaria sa si pentru comunitate.

Timp de mai mult de ora, Martin Luther King III a parcurs aleile Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" si s-a interesat de elementele de unicitate ale fiecarei zone in parte.

Prezent in Romania la invitatia Ambasadei SUA pentru a incuraja implicarea civica si respectarea drepturilor omului, Martin Luther King III se va intalni cu reprezentanti ai partidelor politice, ai societatii civile, ai cultelor religioase si cu membri ai comunitatii americane, se mai arata in comunicat. ...citeste mai departe despre "Martin Luther King III, in vizita in Romania: Ce l-a impresionat la Muzeul Satului" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Martin Luther King III Romania, #Martin Luther King III Muzeul Satului , #Stiri Turism