Travel trends 2019: Mobilul, cardul si Facebook vor redefini modul de rezervare a calatoriilor romanilor

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 12:37
2164 citiri
Travel trends 2019: Mobilul, cardul si Facebook vor redefini modul de rezervare a calatoriilor romanilor
Foto: Shutterstock/Vola.ro

Rezervarile de pe mobil, platile cu cardul si asistenta prin Facebook vor defini modul de rezervare a calatoriilor romanilor in anul 2019, se arata intr-un studiu Vola.ro, cea mai mare agentie online de turism din Romania, care anunta trendurile in calatoriile romanilor din anul 2019.

Cercetareas-a facut printr-o analiza a cifrelor din anul 2018, comparate cu anul 2017, dar si din anii anteriori, urmarind atat traficul de pe site, cat si date din platforma, cercetari terte la nivel global si surse media credibile pentru a valida constatarile generale ale companiei.

Anul traficului de pe mobil: 2019 va fi primul an in care rezervarile de bilete de avion vor fi facute preponderent de pe mobil

Analizand traficul de pe website-ul Vola.ro, care a crescut per total cu peste 16%, ajungand la 7.8 milioane in 2018, se remarca o preferinta pentru accesarea si rezervarea folosind dispozitive mobile. Astfel, in 2018, media anuala a procentului de trafic de pe un dispozitiv mobil a fost de 71,71%, cu 10 puncte procentuale mai mare decat in 2017. Diferenta este data de scaderea traficului de pe desktop (-13%) si a celui de pe tableta (-23%) . Aceasta tendinta se va pastra in 2019, estimandu-se ca va ajunge pana la 80% la finalul anului.

O cautare de zbor la fiecare 2 secunde

In 2018, pe Vola.ro s-a inregistrat o cautare de zbor la fiecare doua secunde, cu 23% mai mult ca in anul anterior, incheindu-se cu aproape 380.000 de bilete emise pe tot parcursul anului.

Modul in care clientii Vola.ro au efectuat rezervari s-a schimbat spectaculos: cu pana la 77% mai multe rezervari facute de pe mobil, in timp ce cresterea a fost de doar 13% pe desktop.

Share-ul general a fost inregistrat la 51% desktop si 49% de pe mobil, insa sub aceasta tendinta de crestere, 2019 va fi primul an in care rezervarile online vor fi facute preponderent de pe mobil.

Tendinta de stabilizare a pretului biletelor de avion: 158 euro pretul mediu al unui biletul de avion

In 2017, pretul mediu al unui bilet de avion a fost de 152 de euro, atingand astfel cea mai mica valoare din ultimii 4 ani care au marcat o scadere constanta a preturilor. In 2018, insa, acesta a crescut la 158 de euro si este pentru prima oara in ultimii ani cand se inregistreaza o crestere. Vola.ro estimeaza ca aceasta tendinta se va pastra si in 2019.

In 2018, cel mai ieftin bilet a costat 5 euro si a fost un bilet low cost pentru destinatia Bruxelles. Cel mai scump bilet a fost de 17.400 euro si a fost un bilet cu escala la Paris dinspre Los Angeles spre Bucuresti si retur.

Pe de alta parte, doar 23% dintre biletele de avion emise de Vola.ro au avut alaturi si un bagaj de cala, in scadere cu 2 puncte procentuale fata de anul 2017. Pretul mediu al unui bagaj de cala a crescut in 2018 cu 3 euro, ajungand la 48 euro.

Calatorii rezervate last minute: peste 35% dintre romani isi cumpara biletele cu o saptamana inainte de plecare

Datele arata o tendinta de a amana achizitia biletelor de avion: desi romanii isi cumpara biletele de avion in medie cu 28 de zile inainte de calatorie, peste 35% dintre romani prefera sa isi cumpere biletele de avion cu o saptamana inainte de plecare (in crestere fata de 2017) si doar 31% isi planifica zborurile cu mai mult de o luna inainte.

Cresc si mai mult platile cu cardul: 88% este tinta platilor cu cardul pentru anul 2019

Daca in urma cu 3 ani inca se mai discuta despre rezervari facute online si platite offline, in 2019 platile cu cardul se vor apropia de 90% din totalul tranzactiilor, conform estimarilor Vola.ro. Aproape 86% dintre calatori au platit biletele de avion cu cardul in anul 2018 fata de doar 79% in 2017. Vola.ro estimeaza ca share-ul platilor cu cardul va ajunge de peste 88% la finalul anului.

Creste nevoia de contact direct cu agentia de turism. 320.000 de apeluri telefonice si 7000 de conversatii online pe Facebook inregistrate de Vola.ro in 2018

Conform unui studiu Facebook, 53% dintre clienti ar cumpara de la un business cu care pot comunica direct, lucru confirmat de datele Vola.ro, care a inregistrat in 2018 peste 320.000 de apeluri telefonice in call center si peste 912.000 de minute vorbite.

Atat in Romania, cat si la nivel global, utilizatorii au aratat un interes crescut in utilizarea mai multor canale de comunicare directa online cu clientii de travel, incepand cu conturile de Facebook Messenger si WhatsApp care au inregistrat cresteri in 2018: 7000 de conversatii online initiate pe mesageria paginii de Facebook Vola.ro.

87% dintre cei care utilizeaza aceasta platforma ca punct de contact cu agentia de travel asteapta un raspuns in 24 de ore, iar 20% vor sa intre in contact cu un consultant in mai putin de o ora.

Din ce in ce mai multe platforme de travel apeleaza la chatbots care pot prelua cereri simultane inca de la primul contact, usurand astfel comunicarea directa cu un consultant in functie de cererea clientilor. La nivel global, 30% dintre clientii de travel se asteapta sa gaseasca un chat live pe website.

Acest trend este confirmat de clientii Vola.ro, conform datelor furnizate de departamentul de Relatii cu clientii care este disponibil 24/7, atat telefonic cat si online.

"Suntem obisnuiti sa urmarim trendurile din piete mature din Europa si America. Realitatea este ca desi sunt utile, ele reprezinta piata din Romania intr-o foarte mica masura. De aceea ne-am propus prin Vola.ro Travel Trends sa trasam directia rezervarilor de bilete de avion in Romania si sa ne informam clientii despre comportamentul general al pietei de travel. Vola.ro este locul de intalnire al companiilor aeriene si al pasagerilor romani, astfel ca avem toate informatiile pentru a pune la punct un adevarat barometru al pietei. Ne propunem ca Vola.ro Travel Trends sa fie lansat in fiecare an si sa putem urmari impreuna evolutia industriei de travel" a declarat Daniel Truica, CEO Vola.ro.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#tendinte calatorii 2019, #calatorii 2019, #rezervare calatorie 2019 , #Vacanta in Europa