5 destinatii de vacanta perfecte pentru a merge cu familia

Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 16:35
4872 citiri
5 destinatii de vacanta perfecte pentru a merge cu familia

Atunci cand calatoresti cu cei mici, nu poti alege o destinatie de vacanta la intamplare.

Daca nu exista atractii pentru cei mici, nici pentru cei mari nu va fi excursia prea placuta.

De aceea mai jos ti-am pregatit 5 destinatii de vacanta perfecte pentru a merge impreuna cu familia.

1. Amsterdam

Sunt mult mai multe de facut in Amsterdam decat vizita in cartierul Red Light.

De fapt, acesta este un oras dedicat mini-aventurilor cu bicicleta sau barca.

De aceea probabil printre primele lucruri pe care al trebui sa le faci este un tur cu barca in care practic poti sa faci un mini-curs de istorie al intregului oras.

Ce mai poti face aici cu familia?

Ei bine, dupa plimbarile cu barba probabil ar trebui sa urmeze muzeul de stiinta NEMO care include un laborator de chimie cu experimente pentru tinerii oameni de stiinta.

Copiii mai mari vor aprecia istoria muzeului Anne Frank, in timp ce copiii de toate varstele vor gasi interesant muzeul Van Gogh.

2. Dublin

Dublin-ul este un oras perfect pentru o calatorie cu familia.

De cum ajungi, poti merge la un picnic in parcul central St. Stephen's Green, dupa care tot aici puteti hrani ratele, care e o adevarata distractie pentru cei mici.

Si pentru ca tot suntem la capitolul animale, probabil ce-a de-a doua oprire pentru o excursie cu familia, ar trebui sa fie la Dublin Zoo, din Phoenix Park, care atrage anual peste 1 milion de vizitatori.

De la hipopotami la tigri siberieni, cei mici cu siguranta nu vor mai dori sa plece de aici!

De asemenea, daca cei mici sunt dornici de aventura, urmatoarea oprire cu siguranta ar trebui sa fie Golful Piratilor (Pirates Cove) din Liffey Valley.

De la tobogane la tot felul de activitati intr-o lume de poveste, cei mici vor avea unde sa isi lase energia pentru cel putin cateva ore.

3. Budapesta, Ungaria

Budapesta este orasul in care gasesti tot ce vrei: de la muzee, la cluburi, gradina zoologica sau parcuri de distractii pentru cei mici. Totul la un pret mult mai accesibil fata de alte orase din Europa, preturile pentru un pranz incepand de la 3-4 euro, iar o noapte de cazare plecand de la 16 euro pe noapte la un hostel.

Probabil ca printre primele opriri aici ar trebui sa fie la gradina zoologica unde vei descoperi peste 1000 de tipuri de animale si peste 2000 de tipuri de plante.

Ca recomandare, copiii vor adora Casa Elefantului, Casa Palmierilor si locul unde stau girafele.

Tot pentru cei mici, circul din Budapesta (deschis tot anul) este un alt obiectiv pe care nu trebuie sa il ratezi in Budapesta atunci cand mergi cu familia in vacanta.

De asemenea, cei mici vor adora show-urile de la teatrul de papusi unde pot vedea povesti precum Cenusareasa sau Alba-ca-Zapada.

Sau, daca sunteti in cautare de ceva mai aventuros, puteti sa incercati Labirintul Pesterilor din Castelul District, situat la 16 metri sub pamant. Aici te vei simti ca si cum ai calatorit in timp in epoca medievala.

4. Paris

Daca mergi la Paris cu cei mici, lasa Luvrul pentru alta ocazie.

Cand pleci in vacanta cu familia, aici ar trebui sa te bucuri de numeroasele parcuri. Ai putea sa petreci toata ziua in Jardin Luxembourg, care pe langa ca e un palat absolut fabulos construit de Maria de Medici in 1612, are si elemente moderne precum masinute pentru cei mici si barci de jucarie care sunt o adevarata distractie pentru ei.

Iar daca vremea nu tine cu voi, poti vizita muzeul Cluny unde poti incepe o adevarata vanatoare de comori.

Si bineinteles, indiferent ca mergi cu cei mici sau nu, nu poti rata turnul Eiffel de unde poti vedea Parisul in toata splendoarea acestuia.

5. Viena

Primul obiectiv pe lista ar trebui sa fie Palatul Schonbrunn, fosta resedinta a familiei Habsburgilor, care este un palat, un muzeu de copii si cea mai veche gradina zoologica totodata.

Dupa ce ati terminat cu palatele si cu arta, puteti vizita muzeul de copii Zoom si apoi puteti merge la Dschungel pentru o gustare de pranz. Aici veti gasi un colt de joaca dedicat copiilor si canapele confortabile unde va puteti odihni.

Iar in final, puteti incheia cu Turnul de Nord al Catedralei Sf. Stephen de unde va puteti bucura de o vedere a orasului pe care nu o veti uita niciodata.

Concluzii

Toate destinatiile de vacanta de mai sus sunt potrivite pentru a merge impreuna cu familia, atat din punct de vedere al activitatilor, cat si al preturilor.

Insa pentru a prinde cele mai bune oferte, iti recomandam sa stai cu ochii pe platforma noastra de turism unde poti gasi cele mai bune oferte de vacanta, fie ca vrei un sejur complet cu familia in Grecia, fie ca planuiesti un simplu city-break.

#destinatii vacanta familie, #vacanta europa , #Ghid de calatorie