Vacanta medievala in Romania: Traieste si munceste ca pe vremuri intr-un castel din Transilvania!

Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 17:15
7322 citiri
Vacanta medievala in Romania: Traieste si munceste ca pe vremuri intr-un castel din Transilvania!

Fundatia Transilvania Trust organizeaza doua tabere pentru restaurarea Castelului Banffy din Bontida, in vara acestui an, in cadrul unui program dedicat studentilor, muncitorilor din constructii si pasionatilor de meserii traditionale si monumente istorice.

Scopul proiectului organizat in incinta Castelului Banffy din Bontida este pastrarea si folosirea aplicata a patrimoniului imaterial, a meseriilor traditionale de constructii, implicit promovarea excelentei in reabilitare, a folosirii materialelor si tehnicilor adecvate locale prin interventia directa asupra unui monument istoric de importanta nationala, se arata intr-un comunicat remis Business24.ro.

Durata taberelor este de cate doua saptamani, timp in care participantii vor cunoaste principiile si metodologiile reabilitarii patrimoniului construit prin prelegeri tinute de profesori universitari si specialisti din tara si din strainatate.

Iar in cadrul atelierelor practice de pietrarie, zidarie si tamplarie vor lucra cu mesteri restauratori din tara: reconstruiesc bolti, consolideaza structuri istorice, invata tehnici de pictura murala, tehnici de dulgherie si restaureaza mobilier vechi. Programul taberelor contine si cate o excursie de studiu.

Cazarea si masa participantilor se asigura la castel.

Pana acum programul a avut aproximativ 3.000 de participanti din 28 de tari, printre care Romania, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franta, Polonia, Serbia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie si SUA.

Taberele se vor desfasura in perioada: 26 iulie - 8 august (modulul 1) si 9 - 22 august 2020 (modulul 2).

Termenul de inscriere: 31 martie 2020.

Inscrierea se face prin formularul online sau la adresa de e-mail bhct@transylvaniatrust.ro.

Prima tabara este co-finantata de Administratia Fondului Cultural National din Romania.

Taxa de participare este 250 de euro / participant / tabara, iar pentru studenti 175 de euro / participant / tabara, sume care reprezinta contributia participantilor la instruire, cheltuielile de cazare si masa la castel.

La finalul taberei de restaurare cursantii vor primi un certificat de participare recunoscut ca si practica universitara, in cazul studentilor.

Structura cursului:

  • Pregatire teoretica, in prima zi - Prelegerile profesorilor invitati din strainatate vor fi traduse simultan in trei limbi: romana, maghiara, engleza.
  • Pregatire practica, in cadrul unuia dintre ateliere - Zidarie, restaurare de bolti (9 zile); tehnici murale (fresca, secco, sgraffito, stuc, marmorino - 2 zile); Pietrarie, doar in modulul 1; Dulgherie, tamplarie traditionala si restaurare mobilier vechi;
  • Excursie de studiu.

Pentru mai multe detalii vizitati www.transylvaniatrust.ro sau pagina de Facebook a Castelului Banffy din Bontida.

#Transilvania Trust, #Castelul Banfy Bontida, #restaurare castel , #Castele