Dor de duca si aventura? Imbarca-te intr-o vacanta exotica

Luni, 08 Aprilie 2019, ora 20:48
1603 citiri
Dor de duca si aventura? Imbarca-te intr-o vacanta exotica

Stim ca e mijlocul iernii, dar inchide o clipa ochii si inchipuie-ti o plaja cu nisip fin, cea mai cristalina apa pe care ai vazut-o vreodata si un cer pe care se plimba lenes cativa nori stravezii.

Continuand acest exercitiu de imaginatie, adauga tabloului cativa palmieri, un cocktail racoritor si o briza placuta ce iti aduce pe buze aroma usor sarata a marii si, inevitabil, un zambet fericit.

Am reusit sa te facem sa iesi un pic din cotidian si sa-ti starnim dorul de duca? Foarte bine. Trage-ti scaunul mai aproape si lasa-ne sa te prindem in aceasta hora a liberatatii, exotismului si desfatarii pe care vacanta perfecta o presupune.

Principalul ingredient al unei escapade exotice este fara doar si poate distanta. Cu cat mai departe, cu atat mai bine, iar la acest capitol optiunile sunt nenumarate.

De la multifatetata Thailanda, la Cambogia cea plina de contraste sau fascinantul Vietnam, destinatiile "la capatul pamantului" te indeamna sa lasi deoparte tot ce stii despre vacante si sa le descoperi splendorile.

Pregateste-te pentru cateva ore bune de zbor, pentru ca, asa cum spuneam, departarea este elementul-cheie.

Si daca pentru o vacanta in apropiere, fie ea la noi, fie intr-una dintre tarile din Europa, nu este nevoie sa iti bati capul prea tare cu organizarea, o vacanta intr-un loc indepartat e cu totul alta poveste.

Odata aleasa destinatia preferata, planifica-ti plecarea in asa fel incat sa iei in calcul si drumul care poate dura pana la 24 de ore, in conditiile in care majoritatea zborurilor au cel putin o escala.

Pe langa distanta considerabila, o vacanta exotica nu este cu adevarat exotica daca nu e condimentata cu suficienta sare si piper, in cazul de fata acestea luand forma necunoscutului.

Alege o destinatie cu multe elemente care nu iti sunt familiare, de la limba, cultura, obiceiuri, religie sau bucatarie traditionala, si descopera cat de fascinanta poate fi o calatorie intr-un loc nou.

Daca te bate gandul sa faci din concediul urmator o extravaganta, aventureaza-te departe de casa si descopera deliciul unei vacante exotice printre oameni ale caror obiceiuri nu le cunosti si lasa-te inspirat de ceea ce inseamna viata pentru ei.

Una dintre cele mai populare destinatii, care imbina toate aceste elemente, este Thailanda. Vizitata anual de peste 35 de milioane de turisti din intreaga lume, "Tara Surasului" detine recordurile in materie de vacante exotice.

Splendorile Thailandei ii face pe multi sa se indragosteasca iremediabil de acest colt de lume si sa revina ori de cate ori au ocazia.

Fiind un tinut inconjurat de legende si o zona in care misterul oriental se imbina armonios cu tehnica vestica, Thailanda are cate ceva pentru fiecare - de la jungla din nord, pitorescul Chiang Mai sau templul alb din Chiang Rai, cosmopolitul Bangkok si vechea capitala Ayutthaya, la plajele din Krabi, unde te poti simti ca intr-un adevarat paradis tropical.

Poti lua Internetul la puricat in cautarea destinatiei perfecte sau a celor mai bune oferte. Studiaza propunerile pe care agentiile de turism ti le pun la dispozitie si alege-o pe cea care se potriveste cel mai bine personalitatii si bugetului tau.

Te poti astepta sa dai si peste oferte de vacante exotice last minute care, pe langa faptul ca te trimit in vacanta mai repede decat te-ai asteptat, sunt si mai ieftine.

Nu te mira daca vei fi nevoit sa-ti faci bagajele si sa-ti iei zborul imediat spre Zanzibar, de exemplu, surprizele fac parte din aceasta aventura. Lasa-te surprins de cele mai spectaculoase oferte de vacante exotice 2019 si imbarca-te spre relaxare!

#vacanta exotica, #l ast minute , #Vacante exotice