Iata care sunt cele mai cautate destinatii de sarbatori anul acesta si ce oferte mai poti sa prinzi pe ultima suta de metri

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 12:59
4139 citiri
Iata care sunt cele mai cautate destinatii de sarbatori anul acesta si ce oferte mai poti sa prinzi pe ultima suta de metri

Romanii au ales pentru petrecerea sarbatorilor din acest an destinatii europene consacrate, precum Londra si Roma, insa si-au indreptat atentia si spre destinatii mai putin cunoscute, precum Lisabona, Catania - Sicilia si Bologna, conform unei analize Vola.ro.

Si destinatiile din Romania au fost solicitate, in special in perioada sarbatorilor. Orase precum Timisoara, Cluj si Iasi sunt in topul optiunilor romanilor.

Londra ramane cea mai populara destinatie catre care romanii zboara de Craciun, statistica Vola.ro aratand ca peste 10% dintre biletele emise de Vola.ro cu plecare in perioada Craciunului au ca destinatie capitala Marii Britanii. Pentru Revelion, cea mai populara destinatie este Roma.

In topul preferintelor romanilor se mai numara si Bruxelles, Milano sau Madrid.

Destinatiile exotice au inregistrat o crestere cu 25% fata de totalul rezervarilor de anul trecut. Preferintele romanilor se indreapta in special spre destinatii cu plaja precum Thailanda sau Maldive.

Primele rezervari pentru aceste sarbatori au fost facute din luna martie 2017

Romanii au inceput sa isi rezerve inca din luna martie biletele de avion sau vacantele pentru aceste sarbatori. Prima rezervare pentru Craciunul din acest an a constat in 2 bilete de avion pe ruta Bucuresti-Roma (dus-intors), achizitionate in luna martie 2017, la un pret total de 75 euro. Tot in martie a fost facuta si prima rezervare pentru Revelion: 2 bilete de avion pe ruta Bucuresti-Maldive (dus-intors), costand 1500 euro.

Primul city break rezervat pentru Craciun a fost achizitionat tot in luna martie si a avut ca destinatie finala Roma, pretul pachetului pentru doua persoane, cu zbor si cazare 2 nopti incluse, fiind de 330 euro.

Primul city break rezervat pentru Revelion a fost achizitionat in luna mai si a avut ca destinatie Larnaca. Pachetul ce a inclus cazare 3 nopti si biletul de avion pentru 2 persoane a costat 270 euro.

Ianuarie - cea mai buna luna pentru a planifica vacanta de anul viitor

"Am observat din ce in ce mai multi clienti care si-au adaptat obiceiurile pentru a beneficia de cele mai bune preturi chiar si pentru perioade aglomerate, precum Craciunul si Revelionul. In cele mai multe cazuri, asta inseamna rezervarea biletelor din timp, chiar si cu 6 luni inainte. Un sfat poate prea putin mentionat este ca luna decembrie si ianuarie sunt luni foarte bune pentru achizitia biletelor de avion cu plecare in restul anului, asa ca recomandam un mic buget pus deoparte pentru ofertele care vor aparea cu siguranta in luna ianuarie" a declarat Matei Psatta, Head of Marketing Vola.ro.

Bilete disponibile cu o saptamana inainte de sarbatori

Pentru cei care inca nu au apucat sa isi rezerve vacanta sau biletul de avion pentru sarbatori, inca nu este timpul pierdut. Se mai pot gasi inca bilete de avion la preturi acceptabile in special spre orasele populare catre care exista zboruri low-cost (Roma, Londra, Milano).

Preturile incep de la 60 euro dus-intors, cu plecari chiar si in Ajunul Craciunului. De Revelion, preturile sunt ceva mai mari, dar pot fi gasite bilete de avion si la 100 euro dus-intors, in functie de data intoarcerii.

O varianta mult mai avantajoasa pentru rezervarile last-minute sunt city breakurile. Pentru un pachet ce include biletul de avion si doua nopti de cazare preturile incep de la 179 euro pentru Roma sau Londra si pot trece de 300 euro pentru destinatiile populare pentru Targurile de Craciun, precum Viena sau Praga.

De Craciun romanii cauta sa se reuneasca cu cei dragi

Conform analizei Vola.ro, 56% dintre rezervarile de bilete de avion din perioada Craciunului sunt pentru o singura persoana, ceea ce denota faptul ca romanii aleg sa calatoreasca in destinatiile in care se afla cei dragi lor.

Statistica mai arata ca 30% sunt rezervari de cuplu si 14% sunt rezervari pentru mai mult de 3 persoane.

De Revelion, romanii prefera sa calatoreasca in cuplu, 42% dintre rezervarile de bilete de avion fiind pentru doua persoane.

#destinatii vacanta Craciun, #destinatii sarbatori, #bilete city break Craciun , #Destinatii turistice