Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
A   A   A

Destinatii de vacanta: Sejur de lux in grotele din Capadochia

Destinatii de vacanta: Sejur de lux in grotele din Capadochia
Foto: Extravaganzi
Orase construite pe stanci si locuinte sapate in piatra, strazi inguste si intortocheate, care urmeaza linia neregulata a reliefului, pesteri transformate, culmea, in hoteluri luxoase.
Sunt doar cateva dintre detaliile care atrag an de an milioane de turisti in tinutul Capadochiei, aflat in inima Anatoliei, un loc in care o vacanta se poate transforma intr-un neasteptat sejur de lux, dupa cum anunta Extravaganzi.

Nevsehir este principala provincie a Capadochiei si reprezinta o frumoasa combinatie de natura si istorie. Turistii pot explora reteaua subterana cu un tur ghidat sau pot opta pentru varianta admirarii peisajelor de la inaltime, ridicati intr-un balon cu aer cald. Urgup este cel mai mare oras din Capadochia, cu hoteluri, restaurante si magazine, toate integrate in relieful natural.

Muzeul in aer liber din Goerme, un complex monahal cu biserici si manastiri sapate in stanca, drumetiile prin Valea Ihlara, cel mai mare canion din Capadochia, orasul subteran Derinkuyu sunt doar cateva dintre obiectivele care trebuie bifate de toti cei care ajung in acest tinut.

Si pentru ca orice turist venit sa vada frumoasele peisaje lasate in urma de eruptiile vulcanice, dar si vestigiile stravechi ale Capadochiei, are nevoie de un acoperis deasupra capului, localnicii din zona au exploatat ceea ce natura le-a oferit din plin: grotele. Astfel, cavernele vechi de mii de ani au fost transformate in spatii de cazare ultra-luxoase, adevarate palate.


Practic, interioarele creeaza o atmosfera de basm. Zidurile inalte si abrupte de roca, parchetul din lemn masiv, baile din marmura, perdelele de dantela realizata manual sunt cateva dintre elementele care dau farmec apartamentelor carora le trec anual pragul milioane de turisti.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 11:23
 Autor:  Marius Jianu

 Articol citit de 3959 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor