Vacanta prelungita in 2019: Cum sa ai 35 de zile libere cu doar noua zile de concediu

Vineri, 04 Ianuarie 2019, ora 14:14
10396 citiri
Vacanta prelungita in 2019: Cum sa ai 35 de zile libere cu doar noua zile de concediu
Foto: CC0 Creative Commons

Anul 2019 aduce 13 zile libere legale, in afara primelor doua zile din ianuarie, dintre care opt sunt in timpul saptamanii. Echipa din spatele motorului de cautare global care compara gratuit oferte de calatorie momondo.ro a verificat datele libere si iti dezvaluie cum poti beneficia de 35 de zile de vacanta cu doar noua zile de concediu, alaturi de recomandari despre destinatiile pe care le-ai putea vizita.

Conform specialistilor momondo.ro, pregatirea unui calendar in care adaugi zile nationale libere, weekenduri si zile de concediu te poate ajuta sa te gandesti mai usor la planurile tale de calatorie in 2019 si, ulterior, sa le pui in practica fiind mai orientat in ceea ce priveste destinatia, costurile, perioada de vacanta.

Finele lui ianuarie in Tenerife

Zilele libere: 24 ianuarie (joi) - Ziua Unirii Principatelor Romane

Cand sa pleci in vacanta: 24 - 27 ianuarie (joi-duminica)

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Doua mituri se invart in jurul acestei insule: faptul ca Tenerife e sinonim cu sezonul estival si ca te duce cu gandul la cocktailuri cu umbreluta si miros de crema de plaja. Cu o medie de 17 grade C in miezul iernii, Tenerife e tot ce trebuie pentru plimbari sau excursii de-a lungul coastei, unde vei gasi destul de putini turisti. Viziteaza Parcul National Teide si afla de ce intrarea acestuia cunoaste anual trei milioane de suflete. Strabate apoi la pas "caminos reales", drumuri croite de stramosii guanche cu secole in urma - si infrupta-te din bunatati marine, cartofi pregatiti in fel si chip, arepas si vinuri bune de mama focului.

Cand deja miroase a primavara da fuga in Barcelona

Zilele libere: 26 aprilie (vineri), 28 - 29 aprilie (duminica, luni), 1 mai (marti) - Vinerea Mare, Pastele, Ziua Muncii

Cand sa pleci in vacanta: 26 aprilie - 5 mai (vineri - duminica)

Cate zile libere trebuie sa-ti iei: 2

Anul acesta este de asa natura gandit incat, daca pui cap la cap Vinerea Mare, Pastele, Ziua Muncii si iti mai rupi doua zile de concediu platit, ies la socoteala nu mai putin de 10 zile de calatorii.

Si daca alegi sa mergi la Barcelona, acesta e momentul in care simti ca a venit vara - incepi sa umbli deja la hainele cu bretele, scoti sandalele si ai nevoie de o crema de plaja. Cum ai putea sa nu sorbi din priviri minunile arhitecturale gaudiene si sa nu apreciezi fiecare bob de orez dintr-o farfurie de paella cand tocmai ai iesit oficial din tot ce aducea a frig, ploi si nori pe cer?

Debutul verii si ziua copilului, sarbatorite in Paris

Zilele libere: 1 iunie (sambata) - Ziua Copilului

Cand sa pleci in vacanta: 1 - 3 iunie (sambata-duminica)

Cate zilele de concediu trebuie sa-ti iei: 1

In general, cam dupa fiecare iarna in care am inghetat de frig, asteptam vacantele de vara asa cum o foca ar astepta o bucata de peste crud. Iar incantarea pe care o simti poate fi atat de pura si puternica, asemenea unui copil. O calatorie la Paris te poate transpune in "la vie en rose", ca apoi sa te intorci acasa sau la birou cu un "Bonjour", asa cum l-ai tot auzit pe strazile pariziene.

Rusaliile in Amsterdam

Zilele libere: 16, 17 iunie (duminica, luni) - Rusaliile

Cand sa pleci in vacanta: 15 - 17 iunie (sambata-luni)

Cate zilele de concediu trebuie sa-ti iei: 0

Jumatatea lui iunie si Rusaliile sunt o buna perioada de incalzire pentru vacanta de vara pe care o planuiesti. Ai trei zile sa ajungi la aeroport, sa iei avionul cu directia Amsterdam, sa descoperi cat de multe incap in rastimpul acestui weekend prelungit si sa te intorci acasa, cu gandul la urmatoarea calatorie. Este usor sa te pierzi prin centrul orasului Amsterdam, ingramadit de canale, dar asta este parte din frumusetea lui. Exploreaza universul ascuns in buticuri, restaurantele cu meniuri delicioase si galeriile de top. Inchiriaza o bicicleta si alatura-te multimii care traverseaza strazile capitalei olandeze sau inchiriaza o barca si navigheaza pe canale. Asigura-te ca descoperi, bineinteles, si berea artizanala.

Luna lui Cuptor in Berlin

Ziua libera: 15 august (joi) - Adormirea Maicii Domnului

Cand sa pleci in vacanta: 15 - 18 august (joi - duminica)

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Vacanta de vara e sfanta, asa ca o zi de concediu platit nu-i nici pe departe vreo extravaganta, dar ocupa-te de asta din timp. Aduna-ti gasca porniti spre catre capitala Germaniei. Berea, carnatii, petrecerile, arta sunt la ele acasa.

Finele lui noiembrie in Sankt Petersburg

Zile libere: 30 noiembrie (sambata) - Sfantul Andrei, 1 decembrie (duminica) - Ziua Nationala a Romaniei

Cand sa pleci in vacanta: 29 noiembrie - 1 decembrie (vineri - duminica)

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Nu e loc mai potrivit de unde sa-ti iei ramas bun de la toamna decat Sankt Petersburg. Adesea numit "fereastra catre Europa", aceasta alternativa la Moscova iti va lasa o impresie puternica in suflet.

Un Craciun londonez

Zile libere: 25 decembrie (miercuri) - Prima Zi de Craciun, 26 decembrie (joi) - A Doua Zi de Craciun Cand sa pleci in vacanta: 21 -29 decembrie (sambata - duminica)

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 3

Poate nici nu-ti vine sa crezi acum ca urmatorul decembrie o sa vina vreodata, dar stai sa vezi cum aluneca de iute si gratios timpul. Tu i-o poti lua inainte si planifica o calatorie la Londra, unde intelegi sensul carnatilor cu fasole la micul dejun, al opririlor in fata Palatului Buckingham cand garzile defileaza, al vizitelor la muzee sau al plimbarilor la pas prin parcuri.

"Planificarea in avans a calatoriilor sau vacantelor pentru anul care abia a inceput ii poate ajuta pe calatorii romani sa gaseasca mai multe oferte la bielete de avion sau cazare, sa aiba timp sa aleaga ceea ce li se potriveste mai bine. Odata aleasa perioada de vacanta, calatoria lor incepe de fapt; cautarea informatiilor despre destinatie, cazare, activitati la fata locului sau traditii pe care le-ar putea incerca, sunt deja o parte importanta din calatoria propriu-zisa, inainte de a ajunge la destinatie", a declarat Mircea Giurca, reprezentantul momondo in Romania.

Descopera cum arata calendarul unei vacante prelungite in 2019 si alte recomandari de calatorie care iti pot fi utile, aici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacante 2019, #idei vacanta 2019, #zile libere 2019 , #Destinatii turistice