Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Vodafone Romania > stiri Vodafone Romania
A   A   A

5G intra si in Romania: Vom putea testa tehnologia dupa aparitia telefoanelor 5G pe piata

5G intra si in Romania: Vom putea testa tehnologia dupa aparitia telefoanelor 5G pe piata
Foto: CC0 Creative Commons
Vodafone Romania anunta activarea primelor statii radio 5G in reteaua sa mobila si, astfel, posibilitatea pentru abonatii romani sa aiba acces la aceasta tehnologie de ultima generatie.
Operatorul telecom precizeaza, intr-un comunicat de presa, transmis miercuri AGERPRES, ca abonatii Vodafone Romania vor fi primii care se vor bucura de potentialul tehnologic al retelei 5G imediat ce telefoanele 5G vor fi disponibile pe piata.

"Suntem incantati ca reteaua noastra Supernet 5G este acum activa in zonele aglomerate din Bucuresti si se va extinde in alte cateva orase mari din Romania pana la finalul anului 2019. Suntem mandri sa fim pionierii acestei calatorii noi si interesante pentru serviciile de comunicatii mobile, unde tehnologia si inovatia se vor uni pentru a asigura cea mai buna experienta digitala pentru romani'', declara Catalin Buliga, director de tehnologie Vodafone Romania.
Anul trecut, compania a lansat in Romania prima retea NB-IoT, cu acoperire nationala, pregatita sa ofere companiilor posibilitatea de a beneficia de o gama larga de solutii si de aplicatii menite sa imbunatateasca si sa eficientizeze procesele de afaceri.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe.

Vodafone Group are divizii in 25 de tari, 41 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 19 tari. La 31 martie 2019, compania avea 650 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 19 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, respectiv 14 milioane de utilizatori ai serviciilor TV.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 15 Mai 2019, ora 12:43

 Articol citit de 1555 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor