Audi a fost amendata cu 800 de milioane de euro pentru manipularea emisiilor

Marti, 16 Octombrie 2018, ora 14:09
2341 citiri
Audi a fost amendata cu 800 de milioane de euro pentru manipularea emisiilor
Foto: CC0 Creative Commons

Audi, divizie a grupului german Volkswagen AG, a anuntat marti ca a primit o amenda in valoare de 800 de milioane de euro (927 de milioane de dolari) pentru incalcarea nivelului emisiilor poluante la motoarele diesel de sase si opt cilindri, transmite Reuters.

"Din cauza acestor elemente speciale, Audi Group isi va inrautati semnificativ estimarile privind performantele in anul fiscal 2018", se arata intr-un comunicat al Audi. Castigurile firmei mama Volkswagen vor fi, de asemenea, afectate.

Audi a acceptat amenda si nu a facut apel, asumandu-si responsabilitatea pentru devierile de la cerintele autoritatilor de reglementare, a precizat brandul.

In iunie, procurorii germani au impus grupului Volkswagen o amenda in valoare de peste un miliard de euro pentru manipularea emisiilor, iar producatorul auto a anuntat ca va accepta aceasta amenda si isi va asuma responsabilitatea pentru scandalul Dieselgate.

Amenda impusa de procurorii germani vine la aproape trei ani dupa ce Volkswagen, cel mai mare producator auto mondial, a recunoscut ca a utilizat un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Dupa ce, in 2015, a recunoscut ca a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante, Volkswagen a promis miliarde de dolari pentru a-i despagubi pe detinatorii de autovehicule diesel din SUA. Insa, pana acum, Volkswagen a refuzat sa adopte o masura similara pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate in acest scandal, din cauza diferentelor existente in legislatie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#amenda Audi, #Audi scandal emisii , #Produse