Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Volkswagen > Investitii
A   A   A

La trei ani dupa Dieselgate, Volkswagen este din nou acuzat in SUA

La trei ani dupa Dieselgate, Volkswagen este din nou acuzat in SUA
Foto: CC0 Creative Commons
La trei ani si jumatate dupa scandalul manipularii emisiilor poluante (Dieselgate), Autoritatea de supraveghere a pietelor financiare din SUA (SEC) a dat in judecata Volkswagen si pe fostul director general al constructorului auto, Martin Winterkorn, deoarece i-ar fi indus in eroare pe investitori emitand bonduri si titluri de valoare de miliarde de dolari, fara a dezvalui ca a trisat la testarea emisiilor, transmit BBC si DPA.
"VW a emis bonduri si titluri garantate cu active (asset-backed securities) pe pietele din SUA, in perioada aprilie 2014 - mai 2015, chiar daca sefii companiei stiau ca un milion de vehicule depaseau semnificativ standardele privind emisiile poluante", se arata in comunicatul SEC.

In 2015, testele efectuate de Agentia americana pentru mediu (EPA) au aratat ca a trisat la testarea emisiilor instaland un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Prin instalarea softului, Autoritatea de supraveghere a pietelor financiare din SUA crede ca VW i-a expus pe investitorii din SUA unor riscuri inacceptabile.

Grupul german a respins acuzatiile, sustinand ca bondurile au fost vandute doar investitorilor institutionali, care aveau experienta. "Acesti investitori majori nu au fost afectati in niciun fel", a afirmat un purtator de cuvant al VW.

Winterkorn a demisionat imediat dupa aparitia, in septembrie 2015, a informatiilor privind emisiile si a negat intotdeauna ca stia despre soft.

Deja Volkswagen a platit in SUA peste 25 de miliarde de dolari din cauza scandalului emisiilor.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 15 Martie 2019, ora 14:54

 Articol citit de 5106 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor