Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
A   A   A

Volkswagen isi schimba sigla pentru a-si reface imaginea patata de scandalul Dieselgate

Volkswagen isi schimba sigla pentru a-si reface imaginea patata de scandalul Dieselgate
Foto: CC0 Creative Commons
Grupul german Volkswagen AG intentioneaza sa modifice sigla brandului pentru prima data din 2012, deoarece se pregateste pentru era vehiculelor electrice si incearca sa-si refaca imaginea, afectata de Dieselgate.
Noua sigla va fi prezentata anul viitor, odata cu lansarea unor modele electrice.

Adaptandu-se perioadei actuale, sigla va trebui sa fie vizibila atat pe masini cat si pe ecranele smartphone-urilor, a anuntat Jochen Sengpiehl, seful de marketing al brandului VW, transmite Bloomberg.

Emblema VW, modificata ultima data in urma cu sase ani cu o imagine tridimensionala, s-a schimbat foarte putin de la renasterea producatorului auto, dupa al Doilea Razboi Mondial.

"Brandul VW nu este in cea mai buna forma, comparativ cu anii precedenti", deoarece marca si-a piedut din atractie incercand sa fie "prea nemteasca". "Nu este numai din cauza scandalului legat de emisiile motoarelor diesel", a declarat Sengpiehl.

De asemenea, brandul VW va extinde utilizarea mediilor digitale si a retelelor de socializare, pentru a-i convinge pe consumatorii sceptici sa treaca la vehiculele electrice.

O imagine proaspata a brandului reprezinta cheia planului de 20 de miliarde de euro al Volkswagen de cucerire a pietei vehiculelor electrice.

"Principala provocare este: Cum facem sa patrunda oamenii in lumea electrica. Vrem ca oamenii sa se amuze cu asta. Trebuie sa fim mai plini de culoare", a afirmat Sengpiehl.

In pofida amenzilor, a litigiilor judiciare si a prejudicierii reputatiei companiei in urma Dieselgate, grupul VW a raportat in 2017 vanzari record de 10,74 milioane de vehicule si un profit de 11,6 miliarde de euro (14,3 miliarde de dolari).
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 17 Aprilie 2018, ora 10:25

 Articol citit de 9855 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor