Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Schimbari pe piata muncii, provocate de COVID-19. 9 din 10 angajati vor sa lucreze de acasa

Schimbari pe piata muncii, provocate de COVID-19. 9 din 10 angajati vor sa lucreze de acasa
Foto: Pixabay
Aproximativ noua din zece angajati vor sa poata alege daca sa munceasca de la birou sau de acasa de indata ce restrictiile de la locul de munca impuse de pandemia de COVID-19 vor fi relaxate, indica un studiu realizat de Cisco Systems, transmite miercuri Reuters.
Pandemia cauzata de noul coronavirus a modificat rapid atitudinile fata de lucrul de acasa, indica studiul 'Forta de munca a viitorului'.

Desi doar 5% dintre cei intervievati lucrau de acasa in cea mai mare a timpului inainte de impunerea restrictiilor, in prezent 87% dintre salariati vor sa aiba posibilitatea de a alege unde, cum si cand lucreaza, indica studiul Cisco.

Vicepresedintele Cisco Systems, Gordon Thomson, a declarat ca firmele vor fi nevoite sa-si reconfigureze modul de functionare, pentru a contribui la satisfacerea cererilor angajatilor, care prioritizeaza comunicarea eficienta si colaborarea inainte de orice altceva.

Thomson a adaugat ca si tehnologia va fi folosita pentru a garanta siguranta angajatilor si a datelor personale in mediul lor de lucru, fie ca este vorba de birou sau de locuinta.

''Nu mai este vorba doar despre conectarea oamenilor, ci si despre experienta pe care o livrezi oamenilor in contextul in care ei sunt conectati. Investim mult mai mult in partea analitica ce merge dincolo de conectivitate'', a explicat el intr-un interviu.

Studiul Cisco a fost realizat pe baza intervievarii a 10.000 de oameni din 12 piete din Europa, Orientul Mijlociu si Rusia. ...citeste mai departe despre "Schimbari pe piata muncii, provocate de COVID-19. 9 din 10 angajati vor sa lucreze de acasa" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 14 Octombrie 2020, ora 11:03

 Articol citit de 257 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor