Activitatea PFA-urilor, considerată vechime în muncă. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 12:49
841 citiri
Activitatea PFA-urilor, considerată vechime în muncă. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților
Persoană Fizică Autorizată în fața laptopului FOTO Pixabay

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 5 aprilie, un proiect de lege care prevede că perioada în care o persoană fizică autorizată desfăşoară activităţi economice va constitui vechime în muncă sau în specialitate, cu condiţia să fi achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale.

S-au înregistrat 268 voturi 'pentru' şi 11 abţineri.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale cu un nou articol, art.181, în sensul de recunoaştere a activităţii economice desfăşurate de persoana fizică ca PFA ca fiind vechime în muncă şi, după caz, vechime în specialitate.

"Perioada în care o persoană fizică autorizată desfăşoară activităţi economice în temeiul prezentei ordonanţe de urgenţă constituie vechime în specialitate cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

a) activitatea economică pe care o desfăşoară a produs venituri nete în anul supus recunoaşterii vechimii a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;

b) este înregistrată la registrul comerţului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreşte recunoaşterea vechimii", prevede proiectul adoptat.

De asemenea, vechimea în muncă şi, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.

Camera Deputaţilor este for decizional. ...citeste mai departe despre "Activitatea PFA-urilor, considerată vechime în muncă. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților" pe Ziare.com

#PFA, #vechime in munca, #proiect lege, #adoptat, #Camera Deputatilor , #Stiri Administratie