Care este diferența între asigurarea medicală de călătorie și cardul european de sănătate. Serviciile pe care le acoperă sunt diferite

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 09:44
710 citiri
Care este diferența între asigurarea medicală de călătorie și cardul european de sănătate. Serviciile pe care le acoperă sunt diferite
Asigurarea medicală de călătorie, recomandată în vacanțe FOTO Pixabay

Specialiștii în turism recomandă ca la plecarea într-o călătorie în afara țării să avem încheiată o formă de asigurare pentru evenimentele medicale neprevăzută care pot să apară.

Până și o toxiinfecție alimentară poate necesita intervenție medicală în anumite condiții, mai ales dacă este vorba de copii.

Românii care merg în vacanță în Grecia și nu numai întreabă adesea care este diferența între asigurarea medicală de călătorie și cardul european de sănătate. Ei bine, cele două acoperă servicii diferite.

Diferențele au fost explicate pe larg într-o postare pe Forum Grecia.

”Asigurarea medicală de călătorie

Atunci când pleci în vacanță, desigur că nu te gândești că se poate întâmpla ceva rău, neplăcut, care să îți afecteze sănătatea și este normal să fie așa. Ne gândim însă noi și tocmai de aceea îți recomandăm să ai cu tine o asigurare medicală de călătorie ori Cardul European de Sănătate. Ea îți poate fi de folos ție sau cuiva apropiat ție în situația în care apare un eveniment care îți afectează sănătatea sau chiar viața.

Cu ce te ajută o asigurare medicală de sănătate? Păi în primul rând cu accesarea serviciilor medicale la clinicile sau spitalele din zona în care îți petreci vacanța. Costurile consultației, ale medicației, ale investigațiilor necesare sunt acoperite prin acest mic document pe care este bine să îl ai cu tine. Cheltuielile de repatriere în situația în care nu poți călători cu același mijloc de transport cu care ai sosit sunt acoperite și ele, dar și accidentele, cheltuielile cu urgențele stomatologice, bagajele și, la unii asigurători răspunderea civilă (aceasta însemnând că, dacă din neatenție copilul sparge un geam, costurile înlocuirii acestuia sunt acoperite). Mai sunt acoperite cheltuielile de căutare și salvare și, în cazul cel mai nefericit, decesul, cheltuielile de repatriere ale corpului neînsuflețit.

Sunt acoperite de asemenea și costurile legate de asistența persoanelor aflate în dificultate.

Desigur, poți opta și pentru Cardul European de sănătate, însă este bine să știi că acesta acoperă numai anumite proceduri și doar în sistemul public și, în unele situații poate fi necesară coplata, chiar dacă în România aceste servicii sunt decontate integral.

Dacă Cardul European de Sănătate poate fi solicitat la Casa de Sanatate de care aparține ...citeste mai departe despre "Care este diferența între asigurarea medicală de călătorie și cardul european de sănătate. Serviciile pe care le acoperă sunt diferite" pe Ziare.com

#asigurare medicala calatorie, #card european sanatate, #vacanta , #Stiri Administratie