Fondurile alocate pentru Sănătate la rectificarea bugetară sunt suficiente, susține Cseke Attila

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 10:41
562 citiri
Fondurile alocate pentru Sănătate la rectificarea bugetară sunt suficiente, susține Cseke Attila
Banii sunt suficienți, susține ministrul Sănătății FOTO Pixabay

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, susține că fondurile alocate la rectificarea bugetară pentru Sănătate sunt suficiente.

Conform acestuia, banii ajung pentru a acoperi cheltuielile de zi cu zi din sistemul sanitar, inclusiv tratamentul pentru pacienții care suferă de HIV/SIDA, pentru cei cu tuberculoză și pentru plata personalului din centrele de vaccinare.

"Am avut o discuţie cu cei din conducerea ministerului, pe care o să o continuăm, dar în mod special şi despre această parte financiară şi pot să asigur pe toată lumea că la rectificarea bugetară, care a apărut aseară în Monitorul Oficial, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au primit fondurile necesare pentru continuarea activităţii şi aceste fonduri sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile de zi cu zi din sistemul sanitar, inclusiv legat de programe, inclusiv pentru bolnavii HIV-SIDA, pentru tuberculoză şi inclusiv pentru plata centrelor de vaccinare", a spus Cseke Attila.

De asemenea, Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat că cel mai important lucru este menţinerea capacităţii unităţilor sanitare de gestionare a pandemiei, susţinând ca doreşte să menţină decizia ca spitalele să aibă fluxuri mixte COVID şi non-COVID.

De asemenea, Cseke Attila s-a referit şi la începerea anului şcolar, precizând că scopul autorităţilor este de a asigura menţinerea prezenţei fizice a elevilor.

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că este "dramatică" situaţia fondurilor pentru programele naţionale de sănătate, precum cel de vaccinare şi pentru bolnavii de HIV-SIDA şi tuberculoză, iar dacă la rectificare nu se vor aloca fonduri, s-ar putea ca accesul la medicamente al acestor bolnavi "să fie restricţionat". ...citeste mai departe despre "Fondurile alocate pentru Sănătate la rectificarea bugetară sunt suficiente, susține Cseke Attila" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani, #ministerul sanatatii, #fonduri, #Attila Cseke , #Stiri Administratie