Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Județul din România care riscă să rămână fără apă. Anumite localități primesc deja cu porția

Județul din România care riscă să rămână fără apă. Anumite localități primesc deja cu porția
Lipsa precipitațiilor își spune deja cuvântul în Botoșani FOTO Pixabay
Furnizorul de apă din judeţul Botoşani este în imposibilitatea de a asigura un volum de apă suplimentar care să acopere necesarul din această perioadă al populaţiei, pe fondul lipsei precipitaţiilor şi al temperaturile ridicate din ultima perioadă care au dus la creşterea consumului de apă, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de societatea comercială Nova Apaserv SA.
În acest context, operatorul de apă a cerut tuturor consumatorilor, atât celor alimentaţi din râul Siret, cât şi celor alimentaţi din râul Prut, să utilizeze apa doar pentru consum menajer, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului sau umplerea piscinelor.
De asemenea, Nova Apaserv a anunţat o limitare a programului de furnizare a apei în oraşul Flămânzi şi în localităţile care sunt alimentate din aceeaşi magistrală. Astfel, locuitorii din Flămânzi vor beneficia de apă de luni până vineri şi duminică în intervalul orar 6.00- 9.00, iar sâmbătă în intervalul orar 17.00- 21.00.

Pentru localităţile Cristeşti, Băluşeni, Draxini şi Copălău furnizarea apei va fi asigurată, în funcţie de debit, zilnic în intervalul orar 9.00- 16.00.

"În prezent sunt localităţi importante cu aglomerări mari de populaţie, aflate la capetele de coloane ale aducţiunilor principale, care nu beneficiază de furnizarea apei 24h/24, din cauza utilizării excesive a apei în diferite scopuri, altele decât cele prevăzute în contract", se mai arată în comunicatul Nova Apaserv. ...citeste mai departe despre "Județul din România care riscă să rămână fără apă. Anumite localități primesc deja cu porția" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 14:44

 Articol citit de 370 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor