Taberele de schi de pe Valea Prahovei, cautate de incepatori. Care sunt preturile lectiilor de schi

Luni, 01 Martie 2021, ora 17:10
661 citiri
Taberele de schi de pe Valea Prahovei, cautate de incepatori. Care sunt preturile lectiilor de schi

Taberele de schi care sunt organizate in statiunile de pe Valea Prahovei au fost la mare cautare. Monitorii nu au marit preturile mai ales ca turistii au venit, din cauza pandemiei, pe partiile din tara. In doar cateva zile, cei din tabara deprind tainele acestui sport si invata regulile muntelui, dar si decalogul schiorilor.

La Azuga, de exemplu, o tabara de schi a costat 1600 de lei. In acesti bani sunt incluse masa, 5 nopti de cazarea, echipamentul pentru practicarea sportului si lectiile predate de monitori.

Instructorul Andrei Pintenaru a declarat ca cel mai mic schior din tabara a avut 3 ani iar cel mai mare 13 ani.

"In tabara au ore de schi in fiecare zi. Am montat si un atelier sa invete mai usor. Prima oara se merge pe partia de incepatori. Apoi, ne mutam pe partia Sorica. Cine invata sa schieze pe partia Sorica poate schia, apoi, oriunde in lume. Noi ii invatam tainele sportului, decalogul schiorului si regulile muntelui", a precizat Andrei Pintenaru.

Copilasii sunt dusi si la sanius sau in fun park, iar seara au petreceri tematice.

Inca se mai poate schia mai ales ca, in noaptea de duminica spre luni, a nins, stratul nou depus fiind de 15 centimetri la Azuga. Zapada, spun oamenii muntelui, va tine pana la sfarsitul lunii martie.

"Lumea nu a mai plecat in statiunile din strainatate. Au descoperit ca si la noi sunt partii bune si avem monitori buni. Turistii au inceput sa vina si in cursul saptamanii. Noi suntem la datorie", a mai declarat instructorul din Azuga, Andrei Pintenaru.

La Azuga, un echipament complet de schi poate fi inchiriat cu 40 de lei, pentru adult si 35 de lei pentru copil. Snowboardul se inchiriaza cu 50 de lei. La Telegondola din Azuga cartele cu 30 de puncta, care includ 5 calatorii, costa 50 de lei, adult si 70 lei, copil. Cele de 240 puncte, cu 40 calatorii costa 540 de lei, respectiv 380 de lei.

Skipassul de o 1 zi costa 140 lei, adult si 100 lei, copil.

Monitorii percep un tarif de 120 de lei pe ora pentru cei care vor sa invete tainele schiului. Pentru grupuri formate din 3-6 incepatori, tariful este de 90 de lei de persoana.

VIDEO Imagini spectaculoase cu lotul 1 al autostrazii Pitesti-Sibiu. "Constructorul austriac Porr avanseaza intr-un ritm sustinut"FOTO Vlad Chiriches a patit-o si el. Cine e jurnalista care ii "hipnotizeaza" pe fotbalisti. Imagini viraleVIDEO Directoarea Operei Nationale Iasi, audiata la DIICOT. Ce infractiune grava este suspectata ca ar fi comis Beatrice ...citeste mai departe despre "Taberele de schi de pe Valea Prahovei, cautate de incepatori. Care sunt preturile lectiilor de schi" pe Ziare.com

#turism, #schi, #Valea Prahovei , #Stiri Administratie