Catalin Drula: Pentru autostrada Bucuresti - Brasov a ramas studiul de fezabilitate din 2005. A fost semnat contractul de proiectare

Joi, 04 Martie 2021, ora 23:15
645 citiri
Catalin Drula: Pentru autostrada Bucuresti - Brasov a ramas studiul de fezabilitate din 2005. A fost semnat contractul de proiectare

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a declarant, joi seara, ca inca din primele zile de mandat s-a interesat de proiectul privind constructia autostrazii Bucuresti - Brasov si ca a aflat ca pentru aceasta nu s-a mai facut un studiu de fezabilitate din anul 2005. In data de 12 februarie a fost semnat contractul de proiectare pentru aceasta sosea de mare viteza.

"Am inceput primele zile din mandat cu autostrada Bucuresti - Brasov. Am spus ca a fost campionat de studii de fezebilitate. Or fi fost in general in Romania. Din pacate, pe aceasta autostrada ultimul studiu de fezabilitate dateaza din 2005. Este un studiu mai sumar. A ramas studiul de fezabilitate din 2005 pentru ca de atunci au fost foarte multe incercari de parteneriat public privat. Cate doi - trei ani proiectul a fost blocat inclusiv in discursul public al decidentilor zilei", a declarat Catalin Drula, la Digi 24, joi seara.

Ministrul Transporturilor a adaugat ca s-a semnat contractul de proiectare pentru segmentul de autostrada Bucuresti - Brasov.

"Acum chiar am facut un pas concret, pe 12 februarie a fost semnat contractul de proiectare al autostrazii, asta inseamna ca vom avea toata partea din spate, viaducte, tuneluri, vom avea efectiv proiectul lor, asa cum faci proiectul unei case. Si apoi putem cauta un constructor. In momentul de fata aceasta munca nu a fost facuta si daca nu a fost facuta nu poti trimite un excavator direct in teren", a declarat Drula.

Intrebat cand vor incepe lucrarile, Catalin Drula a declarat ca numai proiectarea dureaza doi ani si jumatate.

"Proiectantului care incepe contractul semnat pe 12 februarie i-am cerut sa livreze zonele critice cum ar fi centura Comarnic, zona de la Ploiesti, mai repede decat termenele contractuale. Termenele contractuale, din pacate, sunt destul de mari. E vorba de doi ani, doi ani si jumatate, un contract licitat inainte de mandatul meu", a mai declarat Drula.

Cazul socant petrecut in Bucuresti: doi cetateni, tarati de politisti la marginea Capitalei si batuti cu salbaticie. La final, un agent a urinat peste o victimaCum "a subtiat" administratia Firea patrimoniul Bucurestiului cu miliarde de lei. Lista manevrelor contabile facute din pixSeful serviciului secret din Politia Suceava a fost retinut pentru 24 de ore. Mita uriasa pentru protectia "Fabricii de permise auto"Dezmatul financiar din primariile Capitalei. Milioane de lei platite pe lucrari inexistente spre finalul mandatului Gabrielei FireaFOTO ...citeste mai departe despre "Catalin Drula: Pentru autostrada Bucuresti - Brasov a ramas studiul de fezabilitate din 2005. A fost semnat contractul de proiectare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#Drula, #transporturi, #autostrada, #Ploiesti, #brasov , #Stiri Administratie