Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Certificatul digital european pentru COVID-19 va fi operational in Romania de la 1 iulie

Certificatul digital european pentru COVID-19 va fi operational in Romania de la 1 iulie
Andrei Baciu/ FOTO Ziare.com
Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, a anuntat joi ca certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operational in Romania la 1 iulie. Documentul va putea fi descarcat in una dintre cele trei variante de pe un website securizat.
Miercuri, Parlamentul European a aprobat oficial documentul menit sa faciliteze calatoriile in interiorul Uniunii Europene.

"Certificatul digital european pentru COVID va aparea la 1 iulie si are rolul de a facilita calatoriile intre statele membre la nivel european. Chiar astazi a avut loc o sedinta cu toate institutiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul roman va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descarcat pentru cele trei situatii (vaccinat, testat sau vindecat - n.r.) incepand cu data de 1 iulie. Nu exista in momentul de fata in Romania posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, in Romania, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operational la 1 iulie. O sa fie un QR code, o sa-l avem si pe telefon si se vor evita cozile la granita", a afirmat Baciu la Senat.

Certificatul digital, adoptat oficial in UE

Parlamentul European a aprobat, miercuri, definitiv certificatul digital al UE privind COVID-19, pentru a facilita calatoriile in interiorul Uniunii Europene. Documentul se va aplica de la 1 iulie 2021 pentru o perioada de 12 luni. Detinerea certificatului nu va fi o conditie prealabila pentru a putea beneficia de libertatea de circulatie, au transmis reprezentantii legislativului european. ...citeste mai departe despre "Certificatul digital european pentru COVID-19 va fi operational in Romania de la 1 iulie" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 10 Iunie 2021, ora 14:56

 Articol citit de 265 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor