Când e momentul potrivit să ceri o mărire de salariu. Secrete dezvăluite de specialiști

Duminica, 17 Iulie 2022, ora 22:10
551 citiri
Când e momentul potrivit să ceri o mărire de salariu. Secrete dezvăluite de specialiști
Un sondaj recent a arătat că pentru 50,4% dintre români, banii din salariu nu ajung până la sfârșitul lunii FOTO Pixabay

In timp ce inflatia a depasit 15%, romanii au puterea de cumparare din ce in ce mai scazuta. Iar din salarii le raman din ce in ce mai putini bani, avand in vedere scumpirile din ultima perioada.

Un sondaj recent a aratat ca pentru 50,4% dintre romani, banii din salariu nu ajung pana la sfarsitul lunii. Cei care vor sa ceara o marire de salariu trebuie sa stie ca scumpirile reprezinta un argument, spun specialistii in resurse umane, dar trebuie sa tina cont si de alte aspecte.

Sorina Faier, Managing Partner la o firma de recrutare, a explicat pentru Ziare.com cum trebuie sa procedeze un angajat care isi doreste o marire de salariu.

"Un angajat ar trebui sa ceara o marire de salariu dupa unul sau doi ani in companie, daca a avut rezultate bune si nu i-a fost propus un plan de dezvoltate profesionala sau o crestere de salariu. De asemenea, poate solicita o crestere daca a fost promovat si nu i s-a modificat si salariul odata cu noile atributii, daca a crescut inflatia foarte mult sau i s-au adaugat alte responsabilitati in fisa postului.

Vechimea intr-o companie conteaza atat pentru actualul angajator, pentru ca ai oportunitatea de a invata cat mai mult si de a performa, cat si pentru viitorul angajator, care observa ca nu esti un job hopper si dai dovada de profesionalism si incredere. Nu poti sa performezi la nivelul tau maxim daca stai doar 6 luni intr-o companie. In timpul acesta abia te acomodezi cu colegii, mediul de lucru si cultura companiei", a declarat specialistul in resurse umane, Sorina Faier.

Ea le recomanda angajatilor sa nu se axeze pe "motive emotionale".

"Pentru o marite de salariu un angajat se poate adresa managerului sau direct si trebuie sa fie cat mai pragmatic, sa-i prezinte realizarile si rezultatele si perioada de cand nu a mai avut o crestere salariala. Sfatul meu pentru angajati este sa nu foloseasca motive personale sau emotionale ca argumente pentru o crestere de salariu pentru ca nu sunt un factor care sa convinga managerul. Accentul trebuie pus pe rezultatele obtinute si pe argumente concrete legate de job", a adaugat specialistul.

O alta varianta pentru cei care vor sa-si mareasca veniturile o reprezinta orele suplimentare.

"Piata muncii este in momentul acesta destul de dezechilibrata din cauza incertitudinii, provocarilor legate de lipsa fortei de munca, infla ...citeste mai departe despre "Cand e momentul potrivit sa ceri o marire de salariu. Secrete dezvaluite de specialisti" pe Ziare.com

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#marire salariu, #salarii, #bani, #angajati, #angajatori , #Stiri Administratie