Cum arată o Dacia Logan cu motor de 457 cai putere. Mașina a fost scoasă la vânzare VIDEO

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 23:39
565 citiri
Cum arată o Dacia Logan cu motor de 457 cai putere. Mașina a fost scoasă la vânzare VIDEO
Dacia Logan modificată de Valentin Georgian FOTO Facebook Modified cars Romania

O Dacia Logan de primă generaţie, fabricată în 2008, a fost transformată de proprietar într-o mașină puternică, de 457 CP, cu tracțiune 4x4.

Proprietarul mașinii, Valentin Georgian, deține autoturismul din 2010,iar timp de doi ani a exploatat-o în formă standard, apoi a început prin a face mici modificări la suspensie.

În 2018, din pasiune pentru profesia sa, a decis să instaleze pe mașină un motor de 1.8 litri şi 20 valve de pe Audi.

"Au urmat aproape 3 ani de savurare a maşinii în forma asta, până la sfârşitul anului 2020. Motorul turbo de 1.8 litri şi 20 de valve de Audi făcea o treabă minunată, iar iniţial, prin 2018, ideile lui Valentin erau de a-i creşte puterea până spre 300 CP, cât considera el că va fi maxim posibil să ţină tracţiunea faţă a lui Logan. Dar... ideile au devenit şi mai năstruşnice între timp, iar proprietarul acestui Logan a început a studia tot ce înseamnă tracţiune integrală quattro", potrivit site-ului piataauto.md.

Pe lângă transplantul transmisiei şi tracţiunii integrale, a modificat substanţial şi motorul, înlocuind toate piesele cruciale cu altele forjate, care să reziste unei puteri mai mari, de peste 500 CP. A montat o turbină nouă, Turbosystems, de model HTX3057B1, cu galerie de evacuare custom şi un wastegaste extern Turbosmart Hypergate 45 mm.

Estimarea sa a fost că maşina sa va avea în final cam 400 CP, însă o vizită făcută de curând la un dyno stand a indicat valoarea de 457 CP.

De curând, tânărul şi-a scos maşina la vânzare pentru 11.000 euro. ...citeste mai departe despre "Cum arată o Dacia Logan cu motor de 457 cai putere. Mașina a fost scoasă la vânzare VIDEO" pe Ziare.com

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#Dacia Logan, #tractiune, #masina , #Stiri Administratie