Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Cum arată o Dacia Logan cu motor de 457 cai putere. Mașina a fost scoasă la vânzare VIDEO

Cum arată o Dacia Logan cu motor de 457 cai putere. Mașina a fost scoasă la vânzare VIDEO
Dacia Logan modificată de Valentin Georgian FOTO Facebook Modified cars Romania
O Dacia Logan de primă generaţie, fabricată în 2008, a fost transformată de proprietar într-o mașină puternică, de 457 CP, cu tracțiune 4x4.
Proprietarul mașinii, Valentin Georgian, deține autoturismul din 2010,iar timp de doi ani a exploatat-o în formă standard, apoi a început prin a face mici modificări la suspensie.

În 2018, din pasiune pentru profesia sa, a decis să instaleze pe mașină un motor de 1.8 litri şi 20 valve de pe Audi.

"Au urmat aproape 3 ani de savurare a maşinii în forma asta, până la sfârşitul anului 2020. Motorul turbo de 1.8 litri şi 20 de valve de Audi făcea o treabă minunată, iar iniţial, prin 2018, ideile lui Valentin erau de a-i creşte puterea până spre 300 CP, cât considera el că va fi maxim posibil să ţină tracţiunea faţă a lui Logan. Dar... ideile au devenit şi mai năstruşnice între timp, iar proprietarul acestui Logan a început a studia tot ce înseamnă tracţiune integrală quattro", potrivit site-ului piataauto.md.


Pe lângă transplantul transmisiei şi tracţiunii integrale, a modificat substanţial şi motorul, înlocuind toate piesele cruciale cu altele forjate, care să reziste unei puteri mai mari, de peste 500 CP. A montat o turbină nouă, Turbosystems, de model HTX3057B1, cu galerie de evacuare custom şi un wastegaste extern Turbosmart Hypergate 45 mm.

Estimarea sa a fost că maşina sa va avea în final cam 400 CP, însă o vizită făcută de curând la un dyno stand a indicat valoarea de 457 CP.

De curând, tânărul şi-a scos maşina la vânzare pentru 11.000 euro. ...citeste mai departe despre "Cum arată o Dacia Logan cu motor de 457 cai putere. Mașina a fost scoasă la vânzare VIDEO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 19 Octombrie 2021, ora 23:39

 Articol citit de 332 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor