Cum a aflat un roman ca este dator la banca fara sa fi facut imprumut. Cazul bizar de furt de identitate pentru o suma derizorie

Joi, 15 Aprilie 2021, ora 23:45
690 citiri
Cum a aflat un roman ca este dator la banca fara sa fi facut imprumut. Cazul bizar de furt de identitate pentru o suma derizorie
Un individ a luat bani sub indentitate falsa

Un barbat din Sibiu, care a intentionat in urma cu mai multi ani sa obtina un credit de la o banca importanta din Romania, a aflat ca institutia nu-i poate satisface dorinta dintr-un motiv pe care nu l-a inteles la inceput.

I s-a explicat doar ca figureaza cu datorii la Biroul de Credite, unde figura ca titular al unui imprumut exact cu datele sale personale de identitate. Stiindu-se curat din punctul acesta de vedere, barbatul a mers pe urmele taraseniei si a descoperit ceva ce nu credea ca se poate intampla.

Asa a aflat ca cineva a obtinut in numele sau un credit de consum, de la o institutie financiara nebancara (IFN), folosindu-se un act de identitate fals, exact cu datele sale personale, dar cu o alta fotografie. La o cercetare mai amanuntita a aflat ca a cunoscut persoana care i-a furat identitatea, in perioada cand locuia in judetul Bacau.

In cadrul cercetarilor care au urmat, politistii au stabilit ca un tanar din Bacau, in varsta de 30 de ani, a incheiat un contract de credit cu IFN-ul, folosindu-se de documente false, fara ca angajatii asa-zisei institutii sa-si dea seama. Mai mult decat atat, individul a fabricat si o adeverinta de salariat, dar si una de la asociatia de proprietari, pentru a certifica adresa domiciliului.

Nu a luat un credit foarte mare, doar 800 de lei, insa dupa prima rata individul s-a dat disparut, producand dobanzi de 1.250 de lei la respectivul imprumut. Prin urmare, toate restantele s-au raportat la Biroul de Credit, lucru descoperit de sibian cand a mers sa se imprumute la banca. Pentru ca o vreme s-a sustras cercetarilor, sub motivatia ca a fost in strainatate, bacauanul a fost judecat in lipsa.

Magistratii de la Judecatoria Bacau au decis anul acesta condamnarea respectivului la 1 an si 2 luni inchisoare in regim de detentie, pentru inselaciune si uz de fals. S-a luat masura detentiei in regim privativ de libertate din cauza ca inculpatul nu si-a exprimat acordul de a presta munca in folosul comunitatii. O decizie importanta a fost si cea prin care judecatorii au dispus anularea documentelor falsificate, astfel ca sibianul poate merge acum la banca sa solicite imprumutul de care are nevoie. ...citeste mai departe despre "Cum a aflat un roman ca este dator la banca fara sa fi facut imprumut. Cazul bizar de furt de identitate pentru o suma derizorie" pe Ziare.com

#imprumut, #Banca, #datorie, #penal, #infractiune, #IFN , #Stiri Administratie