Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Metoda banală prin care un escroc fură 500 de lei într-un minut. Cum păcălește vânzătoarele naive ca pe vremea valutiștilor

Metoda banală prin care un escroc fură 500 de lei într-un minut. Cum păcălește vânzătoarele naive ca pe vremea valutiștilor
Bărbatul își alege victimele printre vânzătoarele din magazine FOTO Hepta
Un escroc a reuşit să-i uimească pe judecătorii din Sinaia cu talentul său.
Bărbatul reuşeşte să scape fără închisoare, profitând de clemenţa instanţelor şi de o portiţă a Codului Penal, cu toate că are dosare penale pentru înşelăciune în mai multe oraşe.

Individul profită de neatenția oamenilor și câştigă sume mari de bani într-un timp foarte scurt, profitând de naivitatea oamenilor.

Își alege victimele printre vânzătoarele din magazinele de cartier mai puţin aglomerate.

Intră şi cere vânzătorului să-i schimbe o bancnotă de 500 de lei în bancnote de o valoare cât mai mică, de 5, 10 sau 50 de lei.

După ce vânzătorul îi întinde teancul de bani, bărbatul se răzgândeşte şi solicită să i se schimbe banii cu bancnote de o valoare mai mare sau mai mică.

Sustrage rapid o parte din bancnote şi le bagă discret în buzunar, apoi îi cere înapoi vânzătorului bancnota de 500 de lei spunând că s-a răzgândit şi nu mai vrea să schimbe banii.

Una dintre victimele sale a fost o vânzătoare din Buşteni. Femeia și=a dat seama că a ieşit în pagubă cu 450 de lei, după ce i-a schimbat unui client o bancnotă de 500 de lei.

Femeia a fost nevoită să acopere suma lipsă cu bani din portofelul ei, apoi a anunţat poliţia.
Infractorul a fost identificat şi prins după ce poliţiştii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere din magazine.

Cât de repede se mişcă infractorul

Între 19:18:56 şi 19:19:52 bărbatul a reuşit să-şi termine treaba.

Escrocul are la activ mai multe dosare penale în care a fost cercetat pentru fapte similare.

A reuşit să înşele vânzători din Motru, Popeşti Leordeni, Târgu Jiu, Urziceni, Aleşd, Buşteni, potrivit adevarul.ro.

Poliţiştii îl reţineau pentru 24 de ore, însă instanţele de drepturi şi libertăţi îl plasau în control judiciar aproape de fiecare dată.

Judecătorii din Sinaia chiar au remarcat că ”acesta practic a profitat de clemenţa autorităţilor judiciare şi a continuat să-şi câştige existenţa tot prin generarea unor conflicte de drept penal similare”.

Când nu este ”salvat” de instanţă, bărbatul apelează la mediere şi se împacă cu victimele sale, oferindu-le inclusiv daune morale pe lângă plata pagubei, cum s-a întâmplat şi cu vânzătoarea din Buşteni.

Femeia s-a împăcat cu escrocul, după ce acesta a acceptat să-i dea înapoi suma de 450 de le ...citeste mai departe despre "Metoda banală prin care un escroc fură 500 de lei într-un minut. Cum păcălește vânzătoarele naive ca pe vremea valutiștilor" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 04 August 2022, ora 11:25

 Articol citit de 448 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor