Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Greva generală din Educație continuă și joi. Anunțul liderilor sindicali după noile negocieri cu Guvernul

Greva generală din Educație continuă și joi. Anunțul liderilor sindicali după noile negocieri cu Guvernul
Guvernul a anunțat că nu le poate majora salariile angajaților din Educație FOTO arhivă ziare.com
Negocierile de miercuri seară, 24 mai, dintre sindicate și reprezentanții Guvernului privind greva angajaților din învățământ s-au încheiat fără un rezultat clar.
Liderii sindicatelor din Educație au anunțat că greva va continua și în ziua următoare.

Aceștia au precizat că vor anunța joi, 25 mai, la ora 12:00, după discuțiile cu colegii din țară, care va fi decizia în privința ofertei făcute de Guvern.

”Noi deja am primit semnale de la colegi din ţară, informaţia circulă, mesajele sunt clare, greva generală continuă, dar oficial, pentru că trebuie absolut toţi membrii să fie consultaţi, mâine, până la orele 12.00 vom comunica Guvernului oficial care e poziţia noastră”, a declarat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

La rândul său, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, a afirmat că un răspuns va fi oferit joi.

”Să lăsăm colegii să se pronunţe cu privire la oferta Guvernului care ajunge în această seară în fiecare unitate şcolară din România şi până mâine vor da un răspuns la această ofertă. Mâine va fi greva generală. Şi va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv”, a arătat el.

Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale ”Alma Mater”, a afirmat că, în opinia sa, ”e un pas înainte faţă de situaţia de ieri”.

”Nu ştiu dacă este un pas suficient. Suntem pe muchie de cuţit. Încă nu se poate trage o concluzie astăzi. O parte ar vrea să continue protestul, altă parte…”, a declarat Hadăr.

Hadăr a fost întrerupt de Hăncescu, care l-a întrebat dacă vorbeşte de sistemul universitar şi a menţionat că mâine va continua greva.

”Am spus foarte clar, mesajele care vin până acuma sunt de respingere a acestei oferte, să fie foarte limpede, vedem până mâine când adunăm tot ce înseamnă consultarea”, a adăugat Hăncescu.

Preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a subliniat că joi va fi greva generală.

“Mâine va fi grevă generală, iar colegii sunt cei care în momentul vor primi acel material informativ din partea noastră vor transmite ferm care va fi poziţia lor pentru perioada imediat următoare. Oricum, mâine va exista un răspuns”, a afirmat Nistor.

Întrebat dacă va fi respinsă oferta Guvernului, cât ar putea dura această grevă, el a răspuns: “Nu poate să vă răspundă nimeni cât poate dura o grevă. Nimeni nu poate stabili acest lu ...citeste mai departe despre "Greva generală din Educație continuă și joi. Anunțul liderilor sindicali după noile negocieri cu Guvernul" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 24 Mai 2023, ora 23:09

 Articol citit de 43 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor