Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Guvernul adoptă miercuri pachetul social. Când intră în vigoare majorarea punctului de pensie și creșterea alocațiilor

Guvernul adoptă miercuri pachetul social. Când intră în vigoare majorarea punctului de pensie și creșterea alocațiilor
Ședință de guvern FOTO gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri, 15 decembrie, în deschiderea şedinţei de Guvern, măsurile din pachetul social care vor fi adoptate de Executiv, de la majorarea punctului de pensie şi a indemnizaţiei sociale pentru pensionari, la creşterea alocaţiilor pentru copii şi acordarea unei indemnizaţii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, în luna ianuarie, o singură dată pe an.
Aceste măsuri vor intra în vigoare începând cu 2022.


Premierul a anunţat că în şedinţa de Guvern se va aproba un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum au asumat prin programul de guvernare.

”Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1442 lei cât este în prezent la 1586 lei.

Decidem creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari cu 20%, de la 800 la 1.000 de lei, începând cu anul 2022.

Majorăm alocaţia de stat pentru copii, acordarea unei indemnizaţii suplimentare, pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 13 a indemnizaţie.

Mai exact, alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copiii până la 2 ani, sau până la 3 ani pentru copiii cu dizabilităţi.

De asemenea alocaţia de stat creşte la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 şi 18 ani, dar şi după 18 ani, pentru tinerii care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.


Alocaţia de stat se cumulează cu indemnizaţia lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie.

Premierul a mai anunţat că printr-o altă măsură, Guvernul va stabili acordarea în mod excepţional a unei indemnizaţii suplimentare, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. Aceasta se va acorda o singură dată, în luna ianuarie.

”Aceste măsuri sunt în acord cu angajamentele din programul de guvernare, şi vor fi fundamentate şi finanţate prin bugetul pe 2022”, a mai spus premierul. ...citeste mai departe despre "Guvernul adoptă miercuri pachetul social. Când intră în vigoare majorarea punctului de pensie și creșterea alocațiilor" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 10:02

 Articol citit de 396 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor