Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Guvernul a aprobat proiectul de lege ce prevede ca instantele sa poata efectua proceduri judiciare prin videoconferinta

Guvernul a aprobat proiectul de lege ce prevede ca instantele sa poata efectua proceduri judiciare prin videoconferinta
Sedintele de judecata vor putea avea loc si prin videoconferinta
Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege care da posibilitatea instantelor de judecata sa efectueze proceduri judiciare la distanta, prin videoconferinta, a anuntat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.
"In contextul COVID a fost adoptat un proiect de lege privind unele masuri in domeniul justitiei si acest proiect de lege va fi trimis Parlamentului spre adoptare in procedura de urgenta. Este un proiect de lege care tine cont de contextul actual al pandemiei COVID-19 si ofera posibilitatea instantelor de judecata de efectuare a unor proceduri judiciare in sistem la distanta prin videoconferinta", a precizat Danca, dupa sedinta de guvern.

El a spus ca acest proiect prevede ca instantele sa poata prioritiza solutionarea dosarelor pe rol, cu obiectivul de a limita raspandirea infectiilor cu coronavirus.

"De asemenea, proiectul permite instantelor de judecata sa prioritizeze solutionarea dosarelor aflate pe rol in functie de acest obiectiv de a limita pe cat posibil raspandirea infectiilor cu coronavirus si pentru a reduce interactiunile fizice din instantele de judecata din Romania", a adaugat Danca.

Cititi si:
Plenul CSM a avizat favorabil, cu observatii, proiectul de lege privind unele masuri in domeniul justitiei in contextul pandemiei COVID-19 ...citeste mai departe despre "Guvernul a aprobat proiectul de lege ce prevede ca instantele sa poata efectua proceduri judiciare prin videoconferinta" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 23:15

 Articol citit de 212 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor