Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Jurnalistul Mihai Dragolea a fost bătut crunt de 20 de indivizi în timp ce filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri

Jurnalistul Mihai Dragolea a fost bătut crunt de 20 de indivizi în timp ce filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri
Mihai Dragolea, jurnalistul agresat in Suceava FOTO Facebook/ GreenPeace
Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse, anunță Greenpeace pe pagina sa de Facebook.
Mihai Dragolea spune că atacatorii i-au luat echipamentul, au scos cardul din cameră și au distrus toate dovezile. ”Să îți fie frică să mergi în pădure că ești atacat cu furci și topoare e incredibil. Atacatorii nu ne-au zis nimic ci doar ne-au strigat repetând ”vă omor, vă omor”, a declarat jurnalistul la Digi24.

„Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava).

Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau un coleg și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat deja în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență.

Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!”, au anunțat cei de la GreenPeace România.

„Colegul nostru Mihai Dragolea, alături de care am realizat în ultimii ani câteva documentare video despre oameni & realități din România, a fost atacat brutal în seara asta într-o pădure din Suceava.
Filma acolo, însoțit de încă două persoane. I-a fost distrusă aparatura, laolaltă cu înregistrările realizate.
Nu știm încă în ce fel (ori dacă) va funcționa legea pentru ca astfel de acțiuni să fie exemplar pedepsite, până la ultimul nume și prenume implicat.
Deocamdată, sperăm ca Mihai să fie bine”, a scris pe Facebook și jurnalistul Vlad Stoicescu.


„Cum e posibil așa ceva??! Nu e prima dată și nici nu va fi ultima dacă nu avem autorități care să își facă treaba. O să ajungem să avem bande de ...citeste mai departe despre "Jurnalistul Mihai Dragolea a fost bătut crunt de 20 de indivizi în timp ce filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 16 Septembrie 2021, ora 23:13

 Articol citit de 245 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor