Legislația pe salarii și pensii de la Ministerul Muncii – piatra de încercare a guvernului nou instalat

Luni, 19 Iunie 2023, ora 11:56
102 citiri
Legislația pe salarii și pensii de la Ministerul Muncii – piatra de încercare a guvernului nou instalat

E încurajator să observ că, la două zile după învestire, dl. Marcel Ciolacu și-a luat în primire serios postul de premier și a dispus urgent măsuri privind salarizarea, pensiile speciale și pensiile publice.

Din ce pot constata, la Ministerul Muncii, în afară de dl. Marius Budăi, nu mai este nimeni care să comunice sau să redea realitatea, privind stadiul realizării legilor restante deja de 6 luni, să descrie piedicile întâmpinate sau să arate către Ministerul de Finanțe, dacă e cazul, care ar trebui să le pună la dispoziție sumele necesare pentru corectarea inechităților din legislația de pensii, să asigure fondurile de salarii pentru un nou prag de salariu minim s.a.m.d.

Dl. Budăi le face pe toate, dar din ce observ, neavând prea mult timp să lucreze, n-a reușit să “închege” nici o lege, n-a reușit să aibă încă nici o întrevedere cu societatea civilă, sindicate, asociații de pensionari, să armonizeze și să agreeze corpul legilor, care le dospește la foc mic (ar fi trebuit să le fi terminat până acum, este de 1,8 ani în poziția de șef al ministerului, iar PNRR-ul era în vigoare înaintea nominalizării guvernului Ciucă), singurele realizări “extraordinare” ale domniei sale fiind legate de ajutoarele date, prin MIPE, către pensionarii cu nivele până în 2000 lei. Sunt perfect conștient că la nivelul la care sunt acei oameni, ajutorul acela a fost o mană cerească, dar nu pot să mă abțin să nu afirm, concetățenii mei nu sunt în postura jenantă să primească pomeni, după munca lor de o viață, în care și-au plătit datoriile către stat, și asta numai ca să mai treacă încă o lună, două, peste ei. Nu asta așteaptă oamenii aceștia, care încet, încet, se sting ca lumânările, c-așa e viața. Dar atât cât mai au de trăit fiecare, merită să fie respectați și tratați ca ființe umane, cu demnitate și respect. Cum poate un pensionar cu 1500-2000 lei să achite costurile la utilități, umflate la nivele inabordabile pentru cei mai mulți dintre seniori, să își ia şi medicamente, să se aprovizioneze cu alimente, și eventual să își mai cumpere și ceva de îmbrăcat sau pentru casă? Din măsurile luate de guvernanți până acum, materializate prin documente legale care ne controlează existența, trag concluzia că un pensionar n-ar trebui să aibă mai mult de o garsonieră, să consume sub 100 kw/lună, deci cu spălatul la mașină de spăla ...citeste mai departe despre "Legislația pe salarii și pensii de la Ministerul Muncii – piatra de încercare a guvernului nou instalat" pe Ziare.com

#legislatie, #guvern, #noul Guvern, #ministerul muncii, #pensii, #marcel ciolacu , #Stiri Administratie