Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Marele proiect anunțat de autorități pentru Transfăgărășan: drumul să rămână deschis tot timpul anului

Marele proiect anunțat de autorități pentru Transfăgărășan: drumul să rămână deschis tot timpul anului
Transfăgărășanul FOTO / Facebook CNAIR
CNAIR își propune să mențină deschis, de-a lungul anului, Transfăgărășanul pentru o perioadă cât mai lungă de timp, astfel a lansat miercuri, 22 februarie, consultarea de piață pentru modernizarea acestuia.
Mai precis, proiectul de modernizare ”urmărește atingerea a două deziderate, respectiv aducerea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere existente la nivelul parametrilor optimi de funcționare (acolo unde acești parametri se află la nivel mediu)”.

”În esență, se urmărește, pe cât posibil, menținerea drumului în circulație pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Obiectivul general al proiectului constă în stabilirea măsurilor de intervenție necesare a fi întreprinse pentru desfășurarea, pe cât posibil, a traficului tot timpul anului pe Transfăgărășan, și pentru a dezvolta economic regiuni deservite de rețeaua rutieră existentă”, arată cei de la CNAIR pe rețelele sociale.

Anunțul viitoarelor lucrări a fost anunțat de CNAIR în SICAP și pe site-ul www.cnadnr.ro (http://eachizitii.cnadnr.ro/ - ID 16100): ”Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții DN7C, km. 104+000 - km. 130+800 (Transfăgărășan)”.

Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile de la publicarea anunțului de consultare a pieței în SICAP, urmând ca procesul de consultare a pieței să se finalizeze în termen de 30 de zile de la publicarea acestuia.

”Activitățile și serviciile ce vor fi realizate în cadrul viitorului contract care face obiectul consultării de piață vor fi următoarele:

- Realizarea expertizei tehnice, care să promoveze intervențiile asupra drumului existent, pentru ca circulația sa fie deschisă tot timpul anului, sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată și pe secțiunea de drum cuprinsă între km. 104+000 (Piscul Negru) și km. 130+800 (Cabana Bâlea Cascada) prin adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare;
- Elaborare Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții;
- Elaborarea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistență tehnică acordată Beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziție publică.

(...) Pentru DN 7C, proiectul de modernizare va deveni un motor pentru dezvoltarea economică și se va axa pe dezvoltarea turismului, o ramură economică dezvoltată cel mai mult în zona de influență a proiectului, prin ...citeste mai departe despre "Marele proiect anunțat de autorități pentru Transfăgărășan: drumul să rămână deschis tot timpul anului" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 22 Februarie 2023, ora 21:07

 Articol citit de 102 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor