Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Câți români au meseria la care visau în copilărie SONDAJ

Câți români au meseria la care visau în copilărie SONDAJ
Doar 7 la sută sperau să devină medici FOTO Pixabay
Planurile din copilărie coincid în măsură infimă cu realitatea întâlnită "în teren" la maturitate. Concluziile unui studiu realizat în România.
95% dintre angajaţii români spun că lucrează în domenii diferite de cele la care visau atunci când erau copii, potrivit unui sondaj al platformei de recrutare online BestJobs, care arată că 45% dintre respondenţi se visau învăţători/învăţătoare în perioada copilăriei, alţi 18% aviatori, 10% avocaţi, 9% bucătari/bucătărese, în timp ce 7% visau să fie doctori.

"Visurile de copil nu se potrivesc cu responsabilităţile de adult sau cel puţin aşa arată rezultatele sondajului de Ziua Copilului realizat pe platforma de recrutare BestJobs. Mai exact, 95% dintre angajaţii români au spus că lucrează în domenii diferite de cele la care visau atunci când erau copii, iar alegerea a fost influenţată de maturizare (55%), de parcursul educaţional (36%) şi de părinţi (9%)”, arată platforma.

45% dintre respondenţi se visau învăţători/învăţătoare în perioada copilăriei, alţi 18% aviatori, 10% avocaţi, 9% bucătari/bucătărese, în timp ce 7% visau să fie doctori.

Doar 5% dintre aceste aspiraţii au devenit realitate.

Acum, respondenţii activează în domenii precum Vânzări, Inginerie, Marketing, IT, Financiar şi Producţie.

Sondajul a fost efectuat, în perioada 5 - 24 mai, pe un eşantion de 948 de utilizatori de internet din România. ...citeste mai departe despre "Câți români au meseria la care visau în copilărie SONDAJ" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 27 Mai 2022, ora 16:49

 Articol citit de 871 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor