Metode de economisire a energiei electrice! Cum să ai facturi mai mici iarna aceasta

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 17:54
548 citiri
Metode de economisire a energiei electrice! Cum să ai facturi mai mici iarna aceasta
economii energie electrica FOTO: economica.net

Factura la curentul electric este una dintre preocupările românilor, mai ales iarna când consumul de electricitate este crescut. Toată lumea își dorește să facă economie la energie, însă puțini știu de unde să înceapă.

Poți face însă economii substanțiale dacă apelezi la câteva trucuri simple, dar extrem de eficiente. Iată șase metode de economisire a energiei la care oricine poate apela cu încredere și ușurință.

1. Folosește becuri LED

Becurile sunt intens folosite în sezonul rece, când zilele sunt scurte, iar zilele sunt mai mult noroase.

Spre deosebire de becurile clasice, becurile LED consumă cu până la 75% mai puțin curent. În plus, au o durată de viață de 10 ori mai mare. Prin urmare, deși sunt mai scumpe, acestea nu se vor înlocui la fel de des precum cele clasice.

De asemenea, când vine vorba despre lumină, este important să stingi becurile când nu le folosești. Lasă lumina aprinsă doar în camera în care stai și stinge restul luminilor din casă. Vei vedea rapid diferența la factura de energie.

Dacă stai la curte, folosește un sistem de iluminat cu senzori. În acest fel, lumina se va aprinde doar în momentul în care detectează o persoană în preajmă și nu va rămâne aprinsă întreaga noapte, consumând curent în mod inutil.

2. Cumpără electrocasnice cu un consum mic de energie

Dacă a venit momentul să înlocuiești un aparat electrocasnic, înainte de a alege produsul dorit, verifica eficiența energetică a acestuia. Toate aparatele electrocasnice au etichete pe care este trecută eficiența energetică. Aceasta este notată pe clase, de la A, la A+++. Aparatele din clasa A au cel mai mare consum de energie electrică, în timp ce aparatele din clasa A+++ au cel mai scăzut consum.

Prin comparație cu aparatele din clasa A, care sunt și cele mai ieftine, aparatele din clasa A+ consumă cu până la 25% mai puțină energie, aparatele din clasa A++ consumă cu până la 45% mai puțin, iar cele din clasa A+++ cu până la 65% mai puțin. Acest lucru se aplică indiferent dacă este vorba despre frigider, cuptor cu microunde, mașină de spălat sau alt aparat electrocasnic.

Chiar dacă aparatele din clase superioare A+++ și A++ sunt mai scumpe la achiziționare, în timp costul acestora se amortizează prin consumul mic de energie. În schimb, achiziționând un aparat din clasa A, care este mai ieftin, va ajunge, în timp, sa coste mai mult, deoare ...citeste mai departe despre "Metode de economisire a energiei electrice! Cum să ai facturi mai mici iarna aceasta" pe Ziare.com

#factura energie electrica, #economii factura energie electrica, #economii energie electrica , #Stiri Administratie