Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Spatiile comerciale de la metrou trebuie sa fie eliberate. Termenul limita dat de Metrorex

Spatiile comerciale de la metrou trebuie sa fie eliberate. Termenul limita dat de Metrorex
Metrorex cere eliberarea spatiilor comerciale din incinta metroului pana la doi aprilie FOTO Facebook/Metrorex
Metrorex a anuntat joi ca a notificat firma care administreaza spatiile comerciale de la metrou ca, in regim de urgenta, sa fie eliberate si predate catre administratorul retelei de transport subteran toate spatiile comerciale amplasate in incinta statiilor de metrou pana la data de 2 aprilie, deoarece "pun in pericol siguranta transportului subteran, cu afectarea directa a exigentelor de securitate la incendiu si evacuarea persoanelor in caz de urgenta".
"Metrorex informeaza ca in urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat ca spatiile comerciale care activeaza in reteaua de metrou pun in pericol siguranta transportului subteran, cu afectarea directa a exigentelor de securitate la incendiu si evacuarea persoanelor in caz de urgenta.

In acest context, tinand seama si de expirarea contractului incheiat cu firma care administreaza spatiile comerciale, a notificarilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat in repetate randuri dezafectarea acestor spatii, dar si ca urmare a Raportului de control intocmit de Metrorex cu privire la luarea masurilor ce se impun in concordanta cu respectarea Normativului pentru proiectarea Constructiilor si Instalatiilor Specifice de Metrou privind prevenirea si stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administreaza spatiile comerciale ca, in regim de urgenta, sa fie eliberate si predate catre administratorul retelei de transport subteran toate spatiile comerciale amplasate in incinta statiilor de metrou pana la data de 2 aprilie 2021", a anuntat compania de stat.
Continuarea activitatii spatiilor comerciale amplasate in calea de evacuare din incinta metroului pericliteaza securitatea persoanelor in caz de urgenta, precum si evacuarea rapida si sigura a acestora, spun reprezentantii Metrorex.

"Mai mult, acestea creeaza un mediu nefavorabil pentru publicul calator prin aglomerarea marfurilor in afara spatiului comercial, supraaglomerarea cu marfuri combustibile, bauturi alcoolice si comercializarea produselor de patiserie. Precizam ca Metrorex nu va ezita sa ia toate masurile ce se impun pentru a reda publicului calator conditii de transport civilizate, in siguranta si in conformitate cu standardele europene", adauga compania.

Ministrul Transporturilor Catalin Drula a afirmat recent, referitor la contractul pentru valorificarea spatiilor comerciale de la metrou, ca acesta este o gaura neagra in veniturile Metrorex. Desi este expirat din 2018, firma sindicatului ocupa, in continuare, abuz ...citeste mai departe despre "Spatiile comerciale de la metrou trebuie sa fie eliberate. Termenul limita dat de Metrorex" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 25 Martie 2021, ora 11:58

 Articol citit de 283 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor