Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Mitropolia Moldovei si Bucovinei se extinde. 13 clădiri vor fi demolate pentru „Micul Vatican de Iași”

Mitropolia Moldovei si Bucovinei se extinde. 13 clădiri vor fi demolate pentru „Micul Vatican de Iași”
Mitropolia Moldovei se extinde FOTO doxologia.ro
Primăria Iași a emis mai multe autorizații de desființare a 13 construcții care se află în zona din spatele Catedralei Mitropolitane. În locul acestor clădiri, aflate într-o stare de degradare, vor fi construite alte imobile care vor găzdui spații de cazare, birouri și săli de studii.
Între străzile Arh. C.M. Cantacuzino și Petru Movilă, Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) are în plan extinderea Ansamblului Mitropolitan. Construcțiile care vor fi demolate sunt în stare avansată de degradare, iar cea mai mare are un regim parter cu un etaj – în această clădire a funcționat, acum mai mulți ani, redacția ziarului „Lumina”, scrie 7est.ro.

Proiectul urbanistic a fost inițiat în 2017, dar abia la începutul lunii octombrie 2021 a fost aprobat de către Consiliul Local.

Planul prevede o extindere de amploare a ansamblului, în zona din spatele Catedralei, ceea ce a determinat unii consilieri să catalogheze proiectul drept „Micul Vatican de Iași”.

Intenția Mitropoliei este de a amenaja spații de învățământ, spații de cazare și spații de birouri, care să înconjoară o piațetă publică de dimensiuni relativ mari.

Din piaţetă, care va fi una de pelerinaj, va fi acces spre zona actualului Ansamblu Mitropolitan. În zona centrală, MMB dispune de un teren cu o suprafaţă totală ce depăşeşte 45.000 mp. În proiect sunt incluse şi locuri de parcare la subsolul unor clădiri. ...citeste mai departe despre "Mitropolia Moldovei si Bucovinei se extinde. 13 clădiri vor fi demolate pentru „Micul Vatican de Iași”" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 13 Martie 2023, ora 11:41

 Articol citit de 2 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor