Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Munca in format hibrid, "bombă cu ceas" pentru securitatea cibernetică a companiilor. Angajaţii care lucrează de la distanţă resping măsurile de siguranţă RAPORT

Munca in format hibrid, "bombă cu ceas" pentru securitatea cibernetică a companiilor. Angajaţii care lucrează de la distanţă resping măsurile de siguranţă RAPORT
Echipele IT se confruntă cu presiunea de a face compromisuri de siguranţă FOTO Unsplash.com
Noul raport HP de securitate cibernetică arată că 91% dintre echipele IT se confruntă cu presiunea de a face compromisuri de securitate, în condiţiile în care stilul de muncă hibrid, de acasă şi de la birou, reprezintă o "bombă cu ceas" în ceea ce priveşte securitatea cibernetică, potrivit unui comunicat remis, marţ
HP a lansat raportul HP Wolf Security Rebellions & Rejections, un studiu global cuprinzător care evidenţiază tensiunile apărute între echipele IT şi angajaţii care lucrează de acasă, tensiuni pe care liderii trebuie să le rezolve pentru a garanta siguranţa muncii în viitor.

Studiul arată că echipele IT au fost obligate să facă anumite compromisuri de securitate pentru a asigura continuitatea afacerii, într-o perioadă în care ameninţările cibernetice sunt tot mai numeroase. Mai mult, încercările acestora de a spori sau a actualiza măsurile de securitate pentru angajaţii care lucrează de la distanţă au fost adesea respinse.

Acest lucru este valabil în special pentru viitoarea forţă de muncă tânără, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. Sunt cei care au crescut în era digitală şi care sunt din ce în ce mai frustraţi de faptul că protocoalele de securitate îi încurcă când vine vorba de respectarea termenelor limită. Iar acest lucru îi determină pe mulţi să ocolească normele de securitate cibernetică.

Noul raport HP Wolf Security combină datele obţinute dintr-un sondaj online YouGov - realizat la nivel global pe 8.443 de angajaţi cu activitate de birou şi care au trecut la munca la distanţă în timpul pandemiei - şi un sondaj global realizat de Toluna pe 1.100 persoane, factori de decizie din domeniul IT.

Securitatea cibernetică a fost ignorată şi neglijată în timpul pandemiei, în cea mai mare măsură

Principalele constatări arată că 76% dintre echipele IT recunosc că securitatea cibernetică a fost cumva ignorată şi neglijată în timpul pandemiei, în timp ce 91% s-au confruntat cu presiunea de a face compromisuri de securitate pentru a asigura continuitatea afacerii.

Aproape jumătate (48%) dintre angajaţii mai tineri (18-24 de ani) chestionaţi au considerat instrumentele de securitate o piedică, iar aproape o treime dintre aceştia (31%) au încercat să ocolească protocoalele de securitate ale companiei pentru a-şi duce munca la bun sfârşit.

În plus, 48% dintre angajaţii chestionaţi spun că măsurile de securitate ap ...citeste mai departe despre "Munca in format hibrid, "bombă cu ceas" pentru securitatea cibernetică a companiilor. Angajaţii care lucrează de la distanţă resping măsurile de siguranţă RAPORT" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 14 Septembrie 2021, ora 15:51

 Articol citit de 388 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor