Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Nereguli majore în cea mai mare piață privată din Ploiești. Brânză expirată, legume şi fructe mucegăite, alimente fără etichetă

Nereguli majore în cea mai mare piață privată din Ploiești. Brânză expirată, legume şi fructe mucegăite, alimente fără etichetă
Inspectorii au găsit numeroase nereguli FOTO ANPC
Comisarii de la protecţia consumatorilor au aplicat amenzi de 60.000 de lei şi au dispus retragerea definitivă ori oprirea temporară de la comercializare a unor produse în urma unor controale făcute în Piaţa Cocoş din Ploieşti, cea mai mare piaţă privată din oraş.
Comisarii au găsit, la comercianţii din această piaţă, brânză expirată, legume şi fructe mucegăite ori într-o stare avansată de degradare, dar şi produse de patiserie ambalate şi fără etichetă.

„Au fost verificaţi 4 operatori economici: SC SUPERMARKET LA COCOS SRL, SC ZIAN COMFRUCT SRL, II DITU N GHEORGIANA, SC VALCOM 50 SRL. Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei si 3 avertismente. Totodată, s-au dispus măsurile de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare totală de 3660 lei, precum şi de oprire definitivă de la comercializare şi retragere din circuitul consumului uman a unor produse în valoare totală de 178 lei”; informează într-un comunicat dat publicităţii marţi Comisariatul pentyru Protecţia Consumatorilor Prahova.

Comisarii precizează că au găsit, la comercianţii din această piaţă, spaţii si agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie şi resturi alimentare.
Conform sursei citate, în piaţa privată comisarii ANPC au descoperit brânză de vaci cu termen de valabilitate expirat, legume şi fructe „depreciate, mucegăite, deshidratate”, neconcordanţe ale informaţiilor privind ţara de origine la legume fructe între eticheta de raft si cea de pe ambalaj.

În plus, la raioanele de brânzeturi şi produse carne lăzile şi vitrinele frigorifice erau „neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie, scurgeri de lichide şi resturi alimentare”. ...citeste mai departe despre "Nereguli majore în cea mai mare piață privată din Ploiești. Brânză expirată, legume şi fructe mucegăite, alimente fără etichetă" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 17 Mai 2022, ora 13:41

 Articol citit de 847 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor