Noul terminal al Aeroportului International din Oradea, finalizat si inaugurat. Investitia s-a ridicat la aproape 26 milioane de lei

Marti, 04 August 2020, ora 15:00
934 citiri
Noul terminal al Aeroportului International din Oradea, finalizat si inaugurat. Investitia s-a ridicat la aproape 26 milioane de lei
Foto: aeroportoradea.ro

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea, finalizat cu o intarziere de aproape doi ani, a fost inaugurat marti, intr-un proiect integrat in valoare de aproape 26 milioane de lei.

"Este un proiect integrat, care inseamna aici, pe Aeroportul Oradea, terminarea a trei proiecte, coordonate impreuna. Discutam despre construirea, respectiv extinderea celor doua terminale. De azi, devine Terminalul 1 acest terminal nou, iar vechiul terminal devine Terminalul 2, care s-a reabilitat in intregime. Discutam apoi si despre reabilitarea parcarilor pentru public si angajati, a intregului platou din fata celor doua terminale aeroportuare si drumuri de incinta, precum si accesul realizat pentru conectarea rutiera a aerogarii la DN 79 Oradea-Arad", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean Bihor, Pasztor Sandor.

Noul terminal de pasageri are o suprafata de 2.925 metri patrati, cu destinatia plecari si sosiri curse interne si sosiri curse externe, in timp ce terminalul existent va asigura plecarile in cursele internationale. Capacitatea de prelucrare se ridica la 600 de pasageri pe ora, pe trei fluxuri, comparativ cu vechiul terminal, unde se procesau doar 100 de pasageri pe ora.

Parcarea din fata dispune de 128 de locuri, 5 locuri pentru persoane cu dizabilitati, 14 locuri pentru taxi, 3 pentru autocare, 6 pentru autobuze, iar parcarea din fata terminalului 2 ofera 71 de locuri de parcare publica, alaturi de alte 80 de locuri pentru angajati.

Lucrarile complexe ale noului terminal au cuprins si realizarea de retele de alimentare cu energie electrica pentru deservirea constructiilor noi, a retelelor de apa-canal, alimentarea cu agent geotermal a terminalului nou si a imprejmuirilor pentru delimitarea diverselor zone din interiorul aeroportului.

"Chiar daca s-a reusit cu intarziere, avem conditiile perfecte pentru zborurile internationale, atat din punct de vedere tehnic, cat si privind personalul, dispunem de oameni de specialitate, avem toate autorizarile, toate echipamentele, toate utilajele sunt functionale", a precizat Pasztor Sandor.

Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis in data de 10 august 2017, cu un termen de executie de 12 luni, dar cum termenul s-a depasit foarte mult, s-au calculat si facturat penalitati in valoare de 3,2 milioane de lei, care au fost retinute din situatiile de lucrari depuse de antreprenorul lucrarii. Receptia lucrarilor a avut loc pe 22 iulie 2020.

Directorul interimar a ...citeste mai departe despre "Noul terminal al Aeroportului International din Oradea, finalizat si inaugurat. Investitia s-a ridicat la aproape 26 milioane de lei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aeroport, #oradea, #terminal, #inaugurare, #investitie , #Stiri Administratie