Oficiali OMS: Europa trebuie "sa accelereze serios" lupta contra COVID-19

Luni, 26 Octombrie 2020, ora 23:09
536 citiri
Oficiali OMS: Europa trebuie "sa accelereze serios" lupta contra COVID-19
Imagine generica FOTO Pixabay

Europa trebuie "sa accelereze serios" lupta impotriva coronavirusului dar Organizatia Mondiala a Sanatatii ramane optimista in privinta faptului ca tarile europene nu vor fi nevoite sa intre in blocaje nationale, au spus, luni, oficialii OMS.

"Suntem inca optimisti ca tarile nu vor trebui sa intre in asa-numitul blocaj national", a spus Maria van Kerkhove, director tehnic la OMS pentru Covid-19, intr-o conferinta online, cand a fost intrebata despre numarul in crestere al cazurilor de infectii din Europa, potrivit Reuters.

"Acum suntem in urma virusului in Europa, asa ca depasirea lui va necesita o accelerare serioasa a masurilor", a adaugat Mike Ryan, expert la OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a recunoscut ca dupa luni de lupta contra pandemiei care a cauzat mai mult de 1,1 milioane de decese, o oarecare oboseala s-a instalat dar el a facut apel la continuarea luptei la o zi dupa ce un inalt responsabil al administratiei Donald Trump a lasat sa se inteleaga ca Statele Unite renunta "sa preia controlul pandemiei dar ar paria pe medicamente si vaccinuri".

Directorul OMS a insistat: "Cand responsabilii actioneaza rapid, virusul poate fi suprimat". "Nu putem renunta. Nu trebuie sa renuntam", a spus el luni. ...citeste mai departe despre "Oficiali OMS: Europa trebuie "sa accelereze serios" lupta contra COVID-19" pe Ziare.com

#OMS, #Europa, #Covid 19 , #Stiri Administratie