Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Centrul Bucureștiului, înainte și după „revoluția parcărilor”. „Aceeași stradă, dar parcă alt oraș” FOTO

Centrul Bucureștiului, înainte și după „revoluția parcărilor”. „Aceeași stradă, dar parcă alt oraș” FOTO
Stradă din centrul Capitalei FOTO Facebook/ Străzi pentru oameni
Centrul Bucureștiului s-a schimbat în câteva zile, odată cu trasarea locurilor de parcare și montarea stâlpilor care nu mai permit șoferilor să parcheze pe trotuar.
De asemenea, începând cu 16 august, se aplică și regulamentul parcărilor, iar șoferii vor fi amendați dacă nu plătesc parcarea.

Asociația Străzi pentru Oameni a publicat două imagini cu o stradă din Centrul Capitalei, la distanță de două luni, în care se văd schimbările.


„Aceeași stradă, dar parcă alt oraș 🥰

Spațiul public de calitate înseamnă prosperitate, iar acolo unde pietonul poate să circule apar oportunități de dezvoltare.

Trotuare Libere înseamnă mult mai mult decât doar deplasarea în siguranță”, au transmis reprezentanții ONG-ului Străzi pentru oameni.De marți, 16 august, șoferii riscă noi sancțiuni dacă folosesc parcările Primăriei Capitalei și nu achită tarifele stabilite de autorități.

Astfel, dacă îți lași mașina pe un loc de parcare din zona albastră și nu achiți contravaloarea parcării vei fi obligat să achiți 200 de lei amendă. În plus, ai să te alegi și cu roțile blocate.

Parcarea pe locurile marcate cu albastru, gestionate de Primăria Generală, poate costa chiar și 10 lei pe oră.

Excepție fac locurile marcate cu alb și cele nemarcate, de exemplu cele de la marginea bordurii, care sunt gratuite. Parcările de reședință care țin de primăriile de sector au un regim diferit.

Tarife în funcție de zonă

Pentru zona 1 a Capitalei, șoferii vor plăti 5 lei pentru primele două ore de parcare, apoi 10 lei pentru fiecare oră în plus. În zona 2, fiecare oră de parcare va costa 2 lei 50.

Astfel, tarifele practicate de Compania Municipală Parking, conform HCGMB 517/2019, în intervalul orar 7.00 – 23.00, de luni până vineri, sunt următoarele:

– 10 lei/oră, în zona 0;

– 5 lei/oră în zona 1;

– 2,5 lei/oră în zona 2.

Plătești direct din aplicație

Potrivit aceleiaşi surse, contravaloarea locului parcat poate fi achitată şi prin aplicaţia „Parking Bucureşti”. Aceasta poate fi descărcată gratuit din AppStore sau din Google Play.

"Prin Parking Bucuresti App puteţi achita anticipat, online, tariful de parcare folosindu-vă cardul bancar sau prin SMS la numărul 7458. Rămâne, însă, valabilă şi alternativa de plată cu cash în toate parcajele gestionate de Compania Municipală Parking Bucureşti S ...citeste mai departe despre "Centrul Bucureștiului, înainte și după „revoluția parcărilor”. „Aceeași stradă, dar parcă alt oraș” FOTO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 17 August 2022, ora 10:47

 Articol citit de 897 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor