Patron exasperat de creșterile de salarii cerute de angajați: "În momentul de față au 6.500 lei și vor mai mult"

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 15:48
634 citiri
Patron exasperat de creșterile de salarii cerute de angajați: "În momentul de față au 6.500 lei și vor mai mult"
Angajații primesc 6.500 de lei pe lună FOTO Arhivă Ziare.com

Mulți români nu au beneficiat de creșteri ale salariilor în ultima perioadă și au reușit cu greu să facă față scumpirilor.

Unii au cerut câștiguri lunare mai mari și au reușit să le obțină.

Patronul unui service auto din Constanța nu reușește să țină pasul cu pretențiile angajaților și cere sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie, după cum a scris pe Facebook.

"Vara este bine, dar în restul anului se compensează negativ"

"Mă adresez în principal proprietarilor de service-uri auto cu o întrebare mai indiscretă legată de salarizare. Dețin un service cu trei posturi de lucru și implicit tot atâția mecanici, iar toți trei, deși au avut salariile mărite, unul dintre ei chiar acum câteva luni, la fiecare început de vara (service-ul se află în Constanța), negociază o nouă majorare. Problema este mai complexă în sensul că marja de profit este mică și într-adevăr vara este bine, dar în restul anului se compensează negativ, iar la bilanțul anual ajung la concluzia că mai bine sunt angajat decât să am propria afacere."

"În momentul de față au 6.500 lei și vor mai mult"

"Piața de muncă în acest domeniu este foarte limitată, iar specialiști și oamenii pregătiți se găsesc foarte greu și nu pot să îi înlocuiesc foarte ușor, acesta fiind și principalul argument într-o negociere cu ei... Dacă nu accept, își dau demisia, sau cel puțin așa pretind.

Pentru a vorbi concret, în momentul de față au 6500 lei și vor mai mult. Știu că la reprezentată se oferă 4.000 de lei aproximativ și bonuri. Alte service-uri unde cunosc au salarii între 4000 și 5500 lei dar informația e limitată doar de la 3 alte locații.

Unde greșesc? Dacă le măresc din nou, deși acum vara ar fi de unde, la iarnă o să regret... Dacă nu accept majorarea și pleacă e și mai rău în cazul în care nu găsesc înlocuitor..

Va sunt recunoscător pentru orice sfat avizat și dacă sunteți în aceeași branșă, cum vi se par cifrele de mai sus?", a scris bărbatul pe Grupul antreprenorilor din România.

"Împărțiți profitul cu angajații dacă vreți să fie toată lumea fericită"

În comentarii, acesta a primit mai multe sfaturi de la membrii grupului.

"Cu problema ta m-am confruntat și eu și am schimbat practică de salarizare. Au rămas la salariul pe care îl ofeream înainte dar le mai ofeream aproximativ 1000 lei în plus pe luna din plata pe ore suplimentare ...citeste mai departe despre "Patron exasperat de creșterile de salarii cerute de angajați: "În momentul de față au 6.500 lei și vor mai mult"" pe Ziare.com

#angajati, #cresteri salariale, #cereri, #patron, #service auto, #negocieri , #Stiri Administratie